Geld - euros

Vanaf vandaag: 104 euro boete voor bellen

Dat met ingang van vandaag (1 juli 2019) het al fietsend telefoneren zwaar bestraft wordt is een wapen dat wordt ingezet om gevaarlijk weggedrag door bellende verkeersdeelnemers te beteugelen. Waar automobilisten 249 euro moeten afrekenen komen tweewielers er nog genadig van af met een sanctie van 104 euro.

Het verkeer in combinatie met mobiele telefoon is een slecht huwelijk, is al zo vaak gebleken. Tal van ongevallen zijn te wijten aan het gebruik van mobiele apparaten tijdens verkeersdeelname. Onwillekeurig houdt men de aandacht minder bij de weg en medeweggebruikers, hetgeen kan leiden tot gevaarlijke situaties. Zeker wanneer een en ander ook nog eens niet handsfree gebeurt. Toch is handsfree gebruik maken van de apparaten geen garantie voor veilig weggebruik. Ook dan kan gevaarlijk weggedrag optreden. Aandacht is in het algemeen, maar zeker in het verkeer in het bijzonder van groot belang.

Dat per 1 juli telefoongebruik op de fiets wordt bestraft houdt in dat de politie alle beschikbare ogen nadrukkelijk gericht zal houden op deze verkeersdeelnemers. Als ze ook hun aandacht maar kunnen richten op andere zaken waarmee ze de burgers een grote dienst bewijzen.

Genoemde bedragen zijn inclusief de door justitie in rekening gebrachte administratiekosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].