ravage-Vlinderhof_foto_vlinderhof

Uitslag crowdfundingactie na ravage Vlinderhof maar liefst 5.320 euro

Door het grote publiek wordt vol afschuw en ontzetting gereageerd op het bericht dat het onderkomen van de vrijwilligers van de Vlinderhof in het Máximapark weer doelwit geworden is van ernstig vandalisme. Onverlaten hebben ook ditmaal een ravage aangericht en spullen ontvreemd uit de opengebroken ruimte. Alles is tot overmaat van ramp besmeurd met dat wat voorhanden was en de vrijwilligers zijn uren in de weer geweest hun onderkomen zo goed als mogelijk toonbaar te maken.

De stank die de ruimte vult is ondraaglijk door de hoeveelheden beits en olie waarmee de boel is besmeurd. Pakken koffie zijn geleegd op de vloer en weer is er aanzienlijke schade door de uiterst grove manier waarop de daders zich toegang hebben verschaft.

De videobeelden die het hele jaar door gemaakt worden kunnen wellicht helderheid verschaffen over de identiteit van de daders. De camera’s staan opgesteld om langlopend in beeld te brengen hoe de Vlinderhof zich ontwikkelt. Bezoekers van de Vlinderhof worden hier opmerkzaam op gemaakt.

De gedupeerde vrijwilligers zitten met hun handen in het haar. De ruimte is niet alleen opslag, maar ook worden er gasten ontvangen die zich laten rondleiden door de Vlinderhof welke juist een lustrumviering achter de rug heeft.

De crowdfundingactie die op gang was gebracht om zo in ieder geval de geleden financiële schade te dekken heeft in totaal 5.320 euro dat is 213% van het bedrag wat beoogd was. Het publiek is duidelijk erg begaan met het lot van de vrijwilligers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].