Huizen, woningen, woningmarkt, gezocht

Gezocht: Kamers met aandacht

De gemeente Utrecht is samen de Utrechtse jeugdhulporganisaties dringend op zoek naar kamers bij particulieren voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar, die (tijdelijk) in een instelling wonen. Ze staan klaar om te vertrekken maar hebben nog onvoldoende vangnet, geld of praktische vaardigheden om helemaal zelfstandig te wonen. Voor deze jongeren zoeken wij daarom kamers met aandacht.

Het uitgangspunt van “Kamers met Aandacht” is dat de jongere zelf een kamer huurt en dat de betrokken jeugdhulpverlener, naast professionele begeleiding, ook informele steun organiseert. Dit kan zijn in de vorm van inwonende huisgenoten, familie of betrokken buurtbewoners. De verhuurder / huisgenoot bepaalt zelf hoeveel ‘aandacht’ hij wil bieden en overlegt samen met de begeleider en de jongere op welke wijze hij dit doet.  Vanzelfsprekend wordt er van te voren met bewoners geïnventariseerd wat passend is en wat niet. Het coördinatiepunt zorgt voor een zorgvuldige matching.


Advertentie:

Meer informatie over het project kan je vinden op de website www.kamersmetaandacht.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.