Vrijwilligersorganisatie-Handjehelpen-viert-jubileum-met-feest-voor-vrijwilligers-en-hulpvragers
 

Handjehelpen viert jubileum met feest voor vrijwilligers en hulpvragers

4 juli 2019 17:33  Redactie  Reageer

Vrijwilligersorganisatie Handjehelpen vierde 3 juli haar 40-jarig bestaan. In het Louis Hartloopercomplex ontving Handjehelpen honderden vrijwilligers en hulpvragers. De jarige trakteerde haar vrijwilligers en hulpvragers op een gratis film: ‘Buurman en Buurman’ voor de kleintjes en ‘Green Book’ voor de volwassenen. Relaties waren welkom om samen met alle werknemers van Handjehelpen het glas te heffen. Bij gelegenheid van het jubileum lanceerde Handjehelpen haar nieuwe website en vond de aftrap plaats van een donateurscampagne.

Het was een komen en gaan van mensen: terwijl de jonge gasten gewapend met een goodiebag de film uitkwamen, stonden volwassenen in de rij voor ‘Green Book’. Daartussen dwaalden gasten die zich konden vermaken met een mini-museum over de geschiedenis van Handjehelpen of die zich -al dan niet voorzien van feestelijke attributen- konden laten vereeuwigen op foto of film. Op een scherm werden filmpjes getoond waarin het werk van Handjehelpen met mooie voorbeelden van koppels hulpvrager-vrijwilliger/stagiair werd getoond.

Dat de organisatie springlevend is, blijkt wel uit het feit dat op het jubileumfeest de nieuwe website werd gelanceerd, waarmee Handjehelpen zoveel mogelijk vrijwilligers en stagiairs wil werven. De nieuwe website vormt tevens de aftrap van de donateurscampagne. ‘

Nu de hulpvragen steeds complexer worden, is meer geld nodig om mooie, passende koppelingen te maken. Dat is de reden dat Handjehelpen op zoek is naar donateurs. Zodat zij hun werk verder kunnen uitbreiden en kunnen doen waar ze goed in zijn: kwetsbare mensen via een vrijwilliger of stagiair de hulp en ondersteuning bieden die ze nodig hebben.

Informatie over de organisatie

Handjehelpen is opgericht in 1979 door een aantal ouders van een kind met een beperking. Dit initiatief is uitgegroeid tot een professionele organisatie met meer dan 30 medewerkers. 16 Gemeenten in de provincie Utrecht plus Weesp en Amersfoort vormen het werkgebied. Handjehelpen zet vrijwilligers én stagiairs in om kinderen en volwassenen met een beperking, chronische ziekte of problematisch gedrag te helpen. Het gaat om hulp in de thuissituatie. Uitgaande van de behoefte van de hulpvrager zoekt een coördinator van Handjehelpen de juiste vrijwilliger/stagiair. In 2018 boden bijna 1300 vrijwilligers en 350 stagiairs van Handjehelpen 131.000 uur ondersteuning.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website