impressie-woningen-in-Leeuwesteyn-Leidsche-Rijn_foto_utrecht.nl

Bouwer failliet. Project Ronduit Utrecht in Leeuwesteyn ernstig vertraagd

Grofweg tussen de Dafne Schippersbrug en de gele brug die beide oud Utrecht verbinden met stadsdeel Leidsche Rijn, verrijst de wijk Leeuwesteyn. Riant gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal enerzijds en het Willem- Alexanderpark aan de andere kant dat hoog boven de bebouwing uittorent.

De bouw ging voortvarend van start en de middelbare school die er inmiddels de deuren heeft geopend staat nu nog als markant punt in de bouwgroeve. Het ziet ernaar uit dat dit pand voorlopig ook het enige is dat volop in gebruik is genomen en waar bedrijvigheid gonst vanwege het aantal leerlingen dat er hun lessen volgt.

De bouw van project Ronduit Utrecht in Leeuwesteyn is sinds enige dagen ernstig gestagneerd door het faillissement van bouwbedrijf Noordersluis die het project is gegund. De bouwer zou Ronduit Utrecht, 32 eengezinswoningen en 8 appartementen gaan bouwen, maar de oplevering ervan zal geruime tijd op zich laten wachten.

Het faillissement van Noordersluis wordt geweten aan stijgende kosten in de bouw en zeer tegenvallende verkoop van het project. De kosten stapelen zich op, maar uitzicht op rendement lijkt nihil. Projectontwikkelaar LINQ laat bij monde van Rob Schoeman weten: “We zijn enorm geschrokken en zagen het totaal niet aankomen. We hopen op een snelle doorstart van de bouw.”

Het garantiefonds voor huizenkopers ‘Woningborg‘ buigt zich over de kwestie en zet zich in voor de belangen van toekomstige woningeigenaren van Ronduit Utrecht. Tevens zal Woningborg een andere partij zoeken die de klus zal afmaken wanneer Noordersluis definitief de deur op slot moet draaien van het 35 jarige familiebedrijf uit Lelystad.

Raymond Huizinga van Woningborg legt uit dat een en ander nog wel eens een zeer tijdrovende klus zal worden: “Men heeft het nu druk en zit niet zo te wachten op extra werk.’’

De oplevering is gepland voor halverwege komend jaar, maar of dat haalbaar blijft zal de tijd moeten uitwijzen.

Bron AD.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].