muziekplein_terwijde_foto_google_maps
 Foto: Google Maps

Herinrichting Muziekplein Terwijde

9 juli 2019 15:15  Redactie  1 reactie

Het Muziekplein nabij treinstation en winkelcentrum Terwijde zal dit najaar een ware metamorfose ondergaan. Waar nu nog een veelal als parkeerplaats gebruikte open ruimte is zullen voorzieningen worden gerealiseerd voor sociaal maatschappelijke doeleinden.

Er zal volop aandacht zijn voor sport en ontspanning door het plaatsen van diverse (sport)toestellen en het creƫren van een jongerenhangplek, waaraan duidelijk behoefte blijkt te bestaan. In eerste instantie zou de locatie worden bebouwd maar dit ambitieuze plan kon niet rekenen op veel steun van de omwonenden. Hoewel de gemeente voor de plek nu een bestemming heeft gevonden ten dienste van het algemeen nut zal op de langere termijn toch weer worden onderzocht of bebouwing uiteindelijk wel haalbaar is.

Het Tiny Forest, dat in 2017 werd aangeplant door schoolkinderen zal als groen element in het heringerichte Muziekplein worden opgenomen. Op het terrein wordt eveneens een evenemententerrein ingericht om bijvoorbeeld aan kermis of circus een plaats te bieden. Aangezien het plein nu dienst doet als parkeerterrein zal hiervoor een alternatief moeten komen. Hierover moet binnenkort een beslissing vallen. Wellicht zal hiertoe de groenstrook tussen het spoor en het winkelcentrum ingericht worden.Advertenties:


1 reactie

  1. Huh, over die parkeerplekken is toch al duidelijkheid? Zie het bericht op de site van de Gemeente Utrecht.
    “Uit parkeeronderzoek blijkt dat er voldoende plekken beschikbaar zijn rondom het winkelcentrum en in de omliggende straten en parkeergarages. Langs de Hof Ter Weydeweg komen 24 extra parkeerplaatsen. De school en het kinderdagverblijf kunnen deze parkeerplekken gebruiken als Kiss & Ride plek.”


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website