Sluiswachtershuis-in-Leidsche-Rijn-wordt-Restaurant-Buiten-bij-de-Sluis2

Sluiswachtershuis wordt Restaurant Buiten bij de Sluis

Nu nog verscholen tussen het groen en aan het Amsterdam-Rijnkanaal ligt een wit sluiswachtershuis. Dit Sluiswachtershuis uit de jaren 30 is al lang geleden in onbruik geraakt en door velen vergeten. Maar gelukkig krijgt deze historische plek een nieuwe invulling als restaurant. Met een wijdse blik over het water richting stad en in de rug het inmiddels bruisende Leidsche Rijn Centrum heeft ‘Buiten bij de Sluis’ alles in zich om een hele leuke hotspot van Leidsche Rijn te worden. 

Concept

Buiten bij de Sluis wordt een plek waar je de hele dag kunt ‘landen’ en waar je lekker kunt onthaasten. Een heerlijke locatie in het groen, maar toch in het centrum. Met zicht op het park en op het bedrijvige Amsterdam Rijnkanaal. Het culinaire concept gaat richting foodbar: waarbij het accent zal liggen op duurzaam, lokaal, biologisch, flexetarisch, bewust en samen delen. 

We koken op de energie die we zelf opwekken… 

Het gebouw is met toepassing van zonnepanelen als energiebron, een lucht-water warmtepomp als warmteopwekker en zeer goede isolatie energieneutraal gemaakt. En dat is uniek voor een restaurant! De keuzes in het ontwerp zijn zoveel mogelijk circulair: zo min mogelijk materialen worden gebruikt, de gekozen bouwmaterialen hebben een lage milieu impact en ook bij de inrichting is circulariteit een uitgangspunt.

Selectie gewonnen

De Gemeente Utrecht zette in 2018 een tender uit om de juiste partner te vinden voor deze unieke plek. Deze tender is gewonnen door Melanie Louwers en Willem van Weert, enthousiaste bewoners van Leidsche Rijn. Samen met architectenbureau ONB (Lars Zwart) hebben ze een dijk van een plan ingeleverd voor de verbouwing, uitbreiding en invulling van het Sluiswachtershuis. Het oude huis wordt geheel in zijn waarde gelaten en gerestaureerd, de uitbouw wordt als het ware om het bestaande pand heen gebouwd en is een modern vormgeven gebouw, echter herkenbaar als ‘familie’. Samen vormen ze vanaf 2020 de hippe broer en z’n oudere zus. 

Melanie en Willem gaan deze vergetelheid omvormen tot een bruisende plek waar plezier, vrolijkheid en lekker eten en drinken Leidsche Rijners samenbrengt. Een buitenplaats met een buitengewone goede vibe! Het is de ambitie om de deuren te openen in het najaar van 2020. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.