Autokrakers-uit-de-bocht5

Autokrakers uit de bocht

Vannacht dachten twee autokrakers hun slag te slaan in Terwijde. Het avontuur eindigde echter al snel tussen wat bomen en in het struikgewas van de Burgemeester Middelweerdbaan.

Omstreeks 04.15 uur zag een getuige dat er werd ingebroken in een taxibusje op de Emile Hullebroeckstraat en belde direct de politie. Kort nadat de politie arriveerde zagen zij een man wegrennen richting een geparkeerde auto op de Operettelaan om er vandoor te gaan. Met gedoofde verlichting en met hoge snelheid verdween hij.

De inzittenden negeerden het stopteken van de achtervolgende politieauto. Tijdens de achtervolging werden spullen uit de auto gegooid. Het was overduidelijk dat de verdachten weinig zin hadden in een nachtje cel want men deed er alles aan om uit handen van de politie te blijven.

Een tegemoetkomende politieauto werd ontweken door met een snelheid van 100 kilometer per uur én op de “verkeerde” weghelft te gaan rijden. Op de rotonde van de Parkzichtlaan met de Burgemeester Middelweerdbaan ging het uiteindelijk “fout”. De rotonde werd linksom genomen en de auto vloog met hoge snelheid uit de bocht en ramde daar enkele bomen. Het criminele avontuur eindigde daar in het struikgewas.

De bestuurder, een 17 jarige jongen uit Utrecht, kon direct worden gearresteerd. Helaas wist de bijrijder te ontkomen.

Buit afkomstig uit de auto waar was ingebroken werd aangetroffen op de vluchtroute. De recherche zal vandaag verder onderzoek doen naar de omstandigheden.

Foto:112MediaUtrecht
Autokrakers-uit-de-bocht6
Foto:112MediaUtrecht
Foto:112MediaUtrecht
Autokrakers-uit-de-bocht1
Foto: Politie
Autokrakers-uit-de-bocht2
Foto: Politie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.