de_toekomst_van_de_stad_foto_hp_van_rietschoten

Meemaak Diner, geslaagde ‘meet en eat’

De genodigden voor het Meemaak Diner bij RAUM waar makers de stad van de toekomst vorm geven aan het Berlijnplein, werden naast flinke regenbuien woensdagavond bovenal getrakteerd op een rijk gevulde barbecue. Afwisselend konden groepen gasten, een kleine honderd in getal, zich tegoed doen aan het eten terwijl de overige gasten konden aanschuiven bij een presentatie of actief konden deelnemen aan een workshop. 

Rode draad van de avond was de toekomst van de stad. De toekomst van Leidsche Rijn in het algemeen, maar uiteraard die van het Berlijnplein/RAUM in het bijzonder. De plannen voor dit gebied zijn zondermeer ambitieus te noemen, maar de ontwikkelingen van de afgelopen twee jaar hebben al aangetoond dat het de ontwikkelaars menens is een bruisend cultuurhart van het Berlijnplein te maken. Nog deze maand zal een geweldige installatie RAUM aandoen en zo zullen in de toekomst meer opzienbarende zaken op het programma staan. 

De hele aanblik van de kavel zal veranderen wanneer er diverse gebouwen voor culturele en sociale doeleinden nog zullen worden toegevoegd aan de bestaande bebouwing en er zal worden gewerkt aan het realiseren van behoorlijk wat begroeiing. ‘DePlaatsmaker’ zal als belangrijke partij betrokken zijn bij de inrichting van het project. “DePlaatsmaker organiseert ruimte voor kunstenaars, creatieven en culturele instellingen” zoals op hun website te lezen is. Ondermeer theatergezelschap NUT en de Buurtwerkkamer zullen in de door DePlaatsmaker ‘georganiseerde ruimte’ hun onderkomen vinden, alsmede ontwerperscollecief Goede Vrijdag, en het junior adviesbureau Jonge Honden. 

Uitgenodigd voor de avond waren ondermeer buurtbewoners die veelal boven de winkels van Leidsche Rijn Centrum zijn komen wonen of in een van de appartementengebouwen in de directe omgeving. Ook Wethouder Klaas Verschuure maakte zijn opwachting en liet zich niet onbetuigd over de op handen zijnde ingrijpende gebeurtenissen in het hart van Leidsche Rijn, het tweede stadshart van Utrecht.

de_toekomst_van_de_stad_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Ellen Daniels Fotografie
de_toekomst_van_de_stad_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Ellen Daniels Fotografie
de_toekomst_van_de_stad_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.