brug_maximapark_uiltjespad_foto_hp_van_rietschoten

Scooteroverlast

Een argeloze wandelaar in het Máximapark kreeg onlangs de schrik van zijn leven toen twee scooters hem met behoorlijke snelheid passeerden. De betreffende wandelaar kon het vege lijf redden door even pas op de plaats te maken, maar voelde hoe beide tweewielers rakelings lang hem en zijn hond scheurden. 

Een en ander gebeurde nabij het enige bruggetje in het park waaraan maar een leuning zit. 

Niet enkel de wandelaar en zijn hond hadden bij de bijna aanrijding letsel kunnen oplopen, ook beide bestuurders hadden weleens te water kunnen raken in de weliswaar ondiepe poel, maar het leed zou evengoed niet te overzien zijn geweest. 

Uiteraard is het verhaal van de wandelaar het meest tot de verbeelding sprekend en terecht. Als wandelaar moet je onbekommerd in het park kunnen verblijven. Een gebied waar het bekend mag worden geacht dat motorvoertuigen niet zijn toegestaan. Meermaals is er overigens melding gemaakt van gemotoriseerd verkeer in alle delen van het park. De roep om toezicht neemt toe en zeker met dit incident in het achterhoofd moet er worden gehandeld voor er ernstige ongevallen met slachtoffers vallen te betreuren. 

De dienst Handhaving van de Gemeente Utrecht patrouilleert weliswaar in het Máximapark, maar met hun auto kunnen ze op de paadjes en bruggen in het park weinig uitrichten tegen de scooteraars. Diverse maaltijdbezorgers maken ook de paden onveilig en de genoemde wandelaar heeft ook daarmee onaangename ervaring. Hetzelfde geldt overigens voor vrachtverkeer nabij het parkrestaurant. Niet zelden veroorzaken leveranciers gevaarlijke situaties om hun lading af te leveren, hoewel daarover duidelijke afspraken zijn gemaakt en alle faciliteiten er zijn om het restaurant te bereiken. 

Kortom. De schreeuw om handhaving wordt luider dus hier ligt een taak voor de gemeentelijke overheid. 

1 gedachte over “Scooteroverlast”

  1. heb al zo vaak gevraagd of er meer controle kan komen en zeker op de voetpaden want daar is het soms nog drukker met fietsers dan met voetgangers
    verkeersborden lezen is blijkbaar niet meer van toepassing
    en als je er dan wat van zegt krijg je een grote bek van de fietsers
    dus GRAAG meer controle niet alleen op het lint met een auto meneer/mevrouw de handhavers maar voornamelijk op de Voetpaden, Japanse tuin, etc

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.