Maximus Frietfestival / Zomerfestival

Zomerfestival Maximus Brouwerij op 20 en 21 juli van start

A.s. zaterdag 20 en zondag 21 juli vindt voor de 4e maal het jaarlijkse Zomerfestival van Maximus Brouwerij in Utrecht Leidsche Rijn/De Meern plaats. Dit jaar ligt de focus nog meer op het proeven van bier met circa 50 soorten van kleine en grotere brouwerijen uit binnen- en buitenland, waaronder Oldskool, ’t Witte Konijn, Zuyd, Oersoep, Davo, De Molen, Hommeles, Rare Jongens, Two Chefs, La Trappe, De Hoorn/Cornet, Palm, Stone, Brewdog, Weihenstephaner en natuurlijk Maximus. Deze bieren, waaronder een aantal experimentele, worden op meerdere taps binnen en buiten de brouwerij getapt. Dit jaar is er voor wijnliefhebbers ook een speciale wijnbar.
Daarnaast kan iedereen van muziek genieten: op zaterdag 20 juli van 14.00-22.00 uur wisselen Crawfish Fiesta (New Orleans style), Laplander (Indie), Sonicrocket (Funkrock) en DJ GrooVinyl elkaar af, terwijl het op zondag 21 juli van 14.00-20.00 uur heerlijk chillen is met DJ GrooVinyl. Ook is er een ruime keuze aan streetfood van diverse foodtrucks. De entree is gratis.

Maximus Frietfestival / Zomerfestival

Over Maximus Brouwerij

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Brutus Red Amber, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaal
bieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen.

Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten en met gezelligheid samenbrengen en verbinden. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een reïntegratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.