bene_ladies_2e-Ellen-van-Dijkfoto_hp_van_rietschoten

Harmelense Ellen van Dijk tweede in de BeNe Ladies Tour

Met een individuele tijdrit waarvan de laatste dames in een miezerig regentje hun tijd moesten neerzetten, is donderdag de BeNe Ladies Tour van start gegaan. Tot en met zondag strijden de dames voor de zege van de zesde editie van deze internationaal hoog aangeschreven wielerwedstrijd voor vrouwen. 140 Dames startten vanaf Castellum Hoge Woerd om bijna vier kilometer verder over de eindstreep te komen in Leidsche Rijn Centrum. Met een tijd die net onder de vijf minuten lag wist de Duitse Lisa Klein als snelste te finishen, op slechts twee seconden gevolgd door de geboren Harmelense Ellen van Dijk die eerder samen reed met kampioene Marianne Vos die de voorgaande twee edities van de BeNe Ladies Tour op haar naam schreef. Zij startte niet in Leidsche Rijn om haar titel te verdedigen.

De dames reden de 3,9 kilometer met een gemiddelde snelheid van 47,5 kilometer per uur.

bene_ladies_Lisa-Klein-met-Maarten-van-Ooijenfoto_hp_van_rietschoten
Lisa Klein met Maarten van Ooijen | Foto: Hans Peter van Rietschoten
bene_ladies_Applaus-Maarten-voor-Lisafoto_hp_van_rietschoten
Applaus Maarten voor Lisa | Foto: Hans Peter van Rietschoten

De huldiging op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum werd bijgewoond door onder andere Wethouder Maarten van Ooijen die op het podium zijn entree mocht maken om de wielrensters de versierselen en bloemen te overhandigen en de daarbij gebruikelijke kussen in ontvangst te nemen.

Maarten van Ooijen toonde zich in een eerder gehouden interview met www.regioleidscherijn.nl al een fervent liefhebber van sport in het algemeen, maar van wielrennen in het bijzonder. Hij is dan ook zeer verguld met de komst van de Vuelta volgend jaar. Met de BeNe Ladies Tour heeft Utrecht weer een aansprekend evenement binnen de stadsgrenzen kunnen brengen.

Start-BeNeLadiesfoto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
bene_ladies_Ploeg-met-uiterst-links-winnares-Lisa-Kleinfoto_hp_van_rietschoten
Ploeg met uiterst links winnares Lisa Klein | Foto: Hans Peter van Rietschoten
bene_ladies_Team-met-Amy-Pieters-die-derde-werd_foto_hp_van_rietschoten
Team met Amy Pieters die derde werd | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.