Nieuwbouw-BUUR

Nieuwbouwproject BUUR stap dichterbij met ondertekening bouwteamovereenkomst

TBI-onderneming ERA Contour bouwt vanaf 2020 in opdracht van woningbouworganisatie Wonam en woningcorporaties Mitros en Portaal het nieuwbouwproject BUUR in Leidsche Rijn Centrum. Op vrijdag 19 juli ondertekenden de partijen hiervoor een bouwteamovereenkomst. In BUUR verrijzen 454 huurappartementen in 3 woonblokken met gezamenlijke binnentuinen. Op de begane grond worden winkelruimtes gerealiseerd voor kleinschalige en maatschappelijke initiatieven.

Het project BUUR, eerder bekend onder de naam Klein Leidsche Rijn, wordt gerealiseerd op het kavel tussen de Grauwaartsingel en de Centrumboulevard, pal naast Leidsche Rijn Centrum. In drie woonblokken komen in totaal 454 appartementen van verschillende afmetingen. Twee derde van de appartementen is bestemd voor sociale huur, een derde voor middenhuur. Onder de woonblokken komt een parkeerkelder, met daarop gezamenlijke binnentuinen.

Creatieve ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers

Wonam ontwikkelt het plan in samenwerking met Mitros en Portaal. Wonam richt zich met name op het commerciële gedeelte met de appartementen in de middenhuur en de commerciële ruimtes in de plint van de gebouwen. Mitros en Portaal zijn in de samenwerking verantwoordelijk voor de sociale huurappartementen. Gerard Kohsiek, directeur van Wonam: “Die samenwerking heeft geleid tot een mooi en gevarieerd plan voor deze unieke plek, letterlijk de verbinding tussen Leidsche Rijn en Utrecht. Naast de appartementen, denken wij aan ongepolijste Utrechtse concepten voor op de begane grond. Een plek waar lokale, kleinschalige, commerciële en maatschappelijke initiatieven zich kunnen vestigen. Zo ontstaat een creatieve ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers van Leidsche Rijn en Utrecht”.

Bouwen op een postzegel

BUUR wordt gerealiseerd als laatste stukje centrum van Leidsche Rijn. Het project ligt tussen het winkelcentrum aan de ene kant en twee basisscholen aan de andere kant. Ook liggen er een doorgaande fietsroute en een busbaan langs de toekomstige bouwplaats. Logistiek gezien is dat voor een bouwer best een uitdaging. Jeroen Heijdra, directeur van ERA Contour: “We zijn blij dat wij in opdracht van deze drie partijen mogen bijdragen aan de realisatie van zo veel woonruimte, bestemd voor een specifieke doelgroep, op deze plek. Bij ERA Contour zijn we gewend om in de stad te bouwen, met oog voor de omgeving om het project heen. Dat is hier niet anders, het is echt bouwen op een postzegel. We zijn er trots op dat Wonam, Mitros en Portaal ons mede op basis van ons logistieke plan, hebben uitgekozen als partner voor de realisatie van het project BUUR.”

Bouw start in 2020

NWA Architecten, Dam & Partners en JCAU zijn samen verantwoordelijk voor het ontwerp van de gebouwen. Naar verwachting kan ERA Contour in de zomer van 2020 starten met de bouw.

Over ERA Contour

ERA Contour ontwikkelt en realiseert nieuwbouw- en renovatieprojecten, zowel in eigen beheer als voor derden. Samen met gemeenten, corporaties, andere ontwikkelaars en de eindconsument bedenken én maken de medewerkers plekken waar mensen gelukkig en veilig leven. Zo creëren we ruimte voor mens, stad en maatschappij. ERA Contour is onderdeel van TBI, een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.