Mehdi Lehaire, Dragos Albu, Davy van den Berg en Yassin Nasser | Foto Hans Peter van Rietschoten

Summerplay bij RAUM

Dat een ‘balletje hoog houden’ niet onder alle omstandigheden even eenvoudig is bleek wel toen vier spelers van Jong FC Utrecht hiertoe een poging ondernamen op het enorme springmatras van bijna 300 vierkante meter dat sinds enige dagen staat opgesteld nabij RAUM op het Berlijnplein. 

Zondagmiddag werd onder ruime publieke belangstelling het door kunstenares Jennifer Rubell vervaardigde werk ‘Bed’ overgedragen aan de gebruikers ervan: het publiek dat bewust ervoor naar het Berlijnplein komt of de toevallige voorbijganger die zich even het zweet op de rug wil werken en zich waant in de slaapkamer van papa en mama, waar het grote bed uitdagend staat te wachten om op te springen. Bij RAUM mag het. 

Het enorme bed in de kleuren van FC Utrecht is dagelijks gratis bespringbaar vanaf 12 uur. Uiteraard zijn er regels verbonden aan het gebruik van de installatie. Zo wordt niet toegestaan dat er meer dan veertig personen tegelijk op het enorme matras rondspringen. 

Hoe het voelt om op het enorme bed met een voetbal in de weer te zijn heeft wijkwethouder van Leidsche Rijn Victor Everhardt zondagmiddag aan den lijve ondervonden. Speaker Greg Nottrot, acteur van Nieuw Utrechts Toneel die  binnenkort een nieuw stuk in de tuin van de Metaalkathedraal in De Meern speelt, legde de wethouder het vuur na aan de schenen en moedigde hem bovenal aan deel te nemen aan het spelletje. Op zijn veronderstelling “hoe vaak komt het nou voor om op een dergelijk groot bed een openingshandeling te verrichten” grapte Victor: “ach, het is pas de tweede keer.” Hiermee kreeg hij de lachers op zijn hand en wist het publiek met wie ze te doen hebben. De goedlachse en gevatte wethouder liet zich niet zomaar van het bed spelen en stond zijn mannetje tegenover het veelal jonge publiek dat met hem “Bed” deelde. 

Kunstenares Jennifer Rubell was zeer verheugd met het enthousiasme waarmee haar werk werd besprongen. Niet eerder werd haar kunstobject zo warm onthaalt als in Leidsche Rijn liet ze me weten. 

Namens FC Utrecht waren de Jong FC Utrecht spelers Mehdi Lehaire, Dragos Albu, Davy van den Berg en Yassin Nasser afgevaardigd die onder leiding van teammanager René van der Linden de eerste stappen op het matras te zetten. “It is very heavy to keep the ball high on this!” gaf een van de spelers ruiterlijk toe. Ook de Victor Everhardt en Gregg Nottrot waren die mening toegedaan. 

Het werd een succesvol openingsevenement en zeker aandacht verdient ook het zwarte springkasteel dat achter Restaurant Venster op het Berlijnplein staat opgesteld. Evenals Bed is het dagelijks vanad 12.00 tot 20.00 vrij toegankelijk gedurende de komende weken. Uiterlijk 31 augustus zal de lucht weer uit de werken lopen en is het niet langer mogelijk op een enorm bed te klimmen en in een kasteel rond te springen zonder ervoor te worden beboet.

Bekijk hier alle foto’s op Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].