Inwoner-De-Meern-guiness-werelduurrecord-touwsprongen
 

Touwtjespringen: 13.273 keer rond

24 juli 2019 14:38  Redactie  Reageer

Voormalig bokser Rob Rijk (61) heeft het werelduurrecord touwtjespringen op zijn naam geschreven. Eigenlijk uit noodzaak is Rob begonnen aan het avontuur. Een blessure dwong hem te stoppen met hardlopen. Zijn nieuwe conditietraining heeft hem nu de status van wereldrecordhouder opgeleverd. 

Toen hij te weten kwam dat de Amerikaan Peter Nestler in 2015 bijna 13.000 sprongen in een uur deed en daarmee titelhouder werd ging Rob de uitdaging aan die hij zichzelf stelde. In de sportschool trainde hij geregeld en hield voor iedereen die het weten wilde zijn vorderingen geheim. Zelfs zijn vrouw Marjon heeft vooraf niet geweten of hij tijdens zijn trainingssessies al eens in de buurt is geweest van zijn streefaantal. ,,Daar wilde hij niks over zeggen. Maar vandaag zie ik gezonde spanning op zijn gezicht van iemand die de uitdaging wil aangaan. Of ik ook met hem touwtje spring? Echt niet. Ik ben niet zo sportief.’’ aldus Marjon tegen AD.

Tijdens zijn aanval op het record in een sportschool in Leidsche Rijn ligt de atletisch gebouwde Rob al snel enkele honderden sprongen voor op het schema dat hem de titel zou kunnen bezorgen. Toen kwam het besef: ,,Ik zag dat, maar ik dacht ook: ‘Jeetje wat moet ik nog lang’.’’ Na drie kwartier is zijn recordaanval op een haar na geveld, maar dan stagneert het tempo. Hij ligt dan wel al zo’n vijfhonderd sprongen voor.  ,,Ik was niet in paniek, want conditioneel zat het goed. Telkens als ik weer opstartte, deed ik even een tempootje hoger om de achterstand weer in te lopen, daarna ging ik weer terug in het vaste ritme. Enige wat me zorgen baarde, was pijn aan mijn rechtervoet.’’ 

Met geen drie minuten meer op de klok springt Rijk het tot dan nog overeindstaande record voorbij en kan hij zich officieus kampioen noemen. Rob Rijk zal een vermelding krijgen in de nieuwe editie van het Guinness World Records boek.

,,Ik had al gedacht dat ik rond de 13.000 kon uitkomen als ik lekker in mijn ritme zou komen, maar zoveel had ik niet verwacht.’’

Zijn titel levert hem naast een troffee en bloemen ook een cheque op ter waarde van 2500 euro, die hij schenkt aan Stichting Het Vergeten Kind.

Bron ADAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website