Castellum-Novum-klaar-voor-de-sloop
 Op deze locatie stond het restaurant

Wonen na horecabestemming. Sloop Pand Castellum Novum bijna van start

2 augustus 2019 11:08  Redactie  1 reactie

Binnen enkele weken zullen slopers bezit nemen van het tot een ruïne verworden pand waar voorheen restaurant Castellum Novum was gevestigd. Het faillissement werd al in 2012 uitgesproken en sinds die tijd heeft iedereen die er iets van vindt, zijn of haar afschuw uitgesproken over het verval van het kapitale pand. In de loop der jaren raakte het deels ingestorte pand overwoekerd en de krakers die er even hebben gehuisd hadden duidelijk niet de groene vingers waaraan de tuin behoefte had.

Het geheel ontsiert de omgeving danig en meerdere projectontwikkelaars hebben hun gedachten laten gaan over de herontwikkeling van de kavel. De uiteindelijke bestemming is nu bewoning geworden, waar eerder gedacht werd aan in enkele villa’s onder te brengen bedrijfsruimte. Het project krijgt de welluidende naam De Schatkamer en omvat 29 koopappartementen die ruim boven de 250.000 euro per woning zullen kosten. Er zijn twee- en drie- kamerwoningen verdeeld over vier etages. De woningen variëren tussen de circa 65 en 100 vierkante meter.

De Schatkamer

De Schatkamer bewoners zullen kunnen beschikken over een eigen parkeerterrein. Het nabij gelegen appartementencomplex Rhenomare heeft een dergelijk traject meegemaakt in de loop der tijd. Op de plek waar nu ruim zestig woningen staan stond ooit het befaamde restaurant Rhenomare. Met de teloorgang van Rhenomare en Castellum Novum verloor De Meern twee horecazaken van aanzien, maar daarvoor in de plaats komen uiteindelijk ongeveer honderd woningen.

De Schatkamer zal naar verwachting eind volgend jaar worden opgeleverd.

Lees ook:
Artikelen over brand in voormalig restaurant Castellum Novum


Advertenties:

1 reactie

  1. En weer verdwijnt een stukje historisch De Meern.

    Eerst de historische pleisterplaats Rhenomare waar 2x per dag op de boot-lijndienst naar Leiden/ Den Haag gestapt kon worden en de koetspaarden verzorgd werden en nu de sloop van Castellum Novum. En wat komt ervoor terug?
    100 appartementen hoogbouw die veel WOZ voor Utrecht opbrengen om nog meer hobbies en mislukte projecten te financieren. Wat heeft de historische vereniging gedaan om het tij te keren? Of is deze vereniging er alleen voor Vleuten?

    Met dank aan de gemeenteraad van Utrecht.

    Piet, De Meern


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website