burgemeester_jan_van_zanen_foto_hans_peter_van_rietschoten
 Burgemeester Jan van Zanen | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Herbenoeming Jan van Zanen

7 augustus 2019 12:05  Redactie  Reageer

Onze Burgemeester mag als het aan de zittende gemeenteraad ligt ook na de jaarwisseling Utrechts eerste burger blijven. De termijn die gesteld is aan het burgemeesterschap verloopt eind dit jaar en unaniem is besloten van Zanen voor te dragen voor een termijn van nog eens zes jaar.

Het verzoek om Burgemeester van Zanen voor nog een ambtstermijn aan Utrecht te binden wordt neergelegd bij Hans Oosters, Commissaris van de Koning. Oosters is sinds begin dit jaar voor zes jaar aangesteld in die functie. Uiteindelijk zal de Commissaris de voordracht neerleggen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken die per Koninklijk Besluit kan beslissen over het lot van onze Burgemeester.

De twaalf fractievoorzitters die met elkaar de herbenoeming hebben voorbereid brachten lovende woorden naar buiten:

“De heer Van Zanen vervult zijn rol als boegbeeld en burgervader met verve. Hij doet dit naturel, spontaan en met gevoel voor het moment én de mensen. Iedereen in Utrecht, van de mensen achter de balie tot en met de directeur in de stad, kent Jan van Zanen. De rol van burgervader en belangenbehartiger weet hij goed in te vullen. Hij is betrokken bij de stad en zet zich onvermoeibaar in voor onze gemeente. Er is grote waardering voor zijn inzet en we willen hem graag nog eens zes jaar behouden voor Utrecht.”

De bijna 58 jarige Jan van Zanen, geboren Noord Hollander, Purmerend, groeide op in Edam en is al op jeugdige leeftijd actief in de politiek. Gedurende zijn loopbaan tot nu heeft de Utrechtse Burgemeester al diverse onderscheidingen in ontvangst mogen nemen en uitreiken. De jaarlijks door hem uitgereikte Koninklijke onderscheidingen voorziet hij van persoonlijke anekdotes die hij op cabareteske wijze voordraagt. Van Zanen kan na zijn laatste ambtstermijn het podium op als kleinkunstenaar met ongetwijfeld een groot publiek.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website