Boodschappen-Hulpdienst

Blij met boodschappen en contact

De boodschappentassen staan er nog, want die moeten zo op de foto. “Normaal gaan we direct na het doen van de boodschappen naar de keuken. Meneer Mandjes gaat daar aan het tafeltje zitten. Ik geef spullen aan uit de tassen. Een deel zet hij weg en ik zet weg wat de koelkast in moet.” Aan het woord is Coby Kool (68), vrijwilligster van de Boodschappen Hulpdienst van WIL.

De Boodschappen Hulpdienst van WIL is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen en/of volwassenen in Vleuten-de Meern die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken van een vrijwilliger. Zij kunnen vaak geen andere hulp regelen of willen niet elke keer een beroep doen op mantelzorgers.

“Mijn rug is versleten en ik word snel duizelig.” Zegt de 66-jarige Willem Mandjes uit De Meern die nog in het ouderlijk huis woont. Op zijn veertiende begon hij met het rooien van bomen bij een boomkwekerij. Met de spa in de grond. “Ik weet nog dat ik vroeger tegen mijn vader zei, dat hij niet zo krom moest staan. Hij werkte in het abattoir op de Amsterdamsestraatweg. Ik kreeg dan steevast te horen dat ik nog niet zo ver ben. Nu ben ik doodop als ik een keer zelf de boodschappen ben gaan doen!”

Karretje

Willem Mandjes is blij met de hulp van vrijwilligster Coby. Zowel Coby als hij hebben in hun werkzame leven veel contact gehad met mensen. Er was direct een goede klik tussen hen. “Het is gezellig en ideaal dat ik met de auto kan meerijden.” 
“Meneer Mandjes loopt in de winkel achter het karretje, want dat geeft direct veel steun”, zegt Coby Kool.

Coby Kool heeft veel meegemaakt en verloor daardoor haar baan in de bejaardenzorg. Door haar vrijwilligerswerk bij de Boodschappen Hulpdienst van WIL in je buurt pakte ze de draad weer op. Al eerder hielp ze buurtbewoners met boodschappen doen via deze burenhulp-dienst.

Via een krantenberichtje kwam Mandjes erachter dat er burenhulp-diensten bestaan in Vleuten – De Meern. “Eerst kwam er hulp voor de tuin.” Toen Mandjes van de fiets viel en moest wachten op zijn scootmobiel is hij gaan bellen met WIL in je buurt. Hij kwam in contact met Ida van der Weijden. Zij is samen met Annemarie Stouten coördinator van de Boodschappen Hulpdienst.

Goede match

De coördinatoren, zelf ook vrijwilligers, zoeken naar een goede match voor zowel klant als vrijwilliger. De hulpvragen die zij krijgen via WIL in je buurt zijn heel divers en vragen om maatwerk. Meestal gaat het om regelmatig terugkerend contact voor de boodschappen, zodat ook belangrijk is dat het goed klikt samen.

Wilt u meer informatie over wat de Boodschappen Hulpdienst voor u kan betekenen? Of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neemt u dan contact op met WIL, bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 11.00 uur op nummer 030-6773131 of per mail via info@wilinjebuurt.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.