recreatieplas-Strijkviertel_foto_gemeente

Ontwikkeling Strijkviertelpark

Rondom de recreatieplas Strijkviertel in De Meern zullen in de nabije toekomst tal van bouwactiviteiten gestart worden. Zelfs wanneer de oppervlakte van de bebouwing erom vraag zal niet geschuwd worden de hoogte te zoeken en zullen er gebouwen van meerdere verdiepingen worden gerealiseerd. Een ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt bij de gemeente spreekt vaan bebouwing tot een hoogte van mogelijk 25 meter, afhankelijk in welk deel van het gebied het perceel ligt dat zal worden bebouwd.

In het concept is rekening gehouden met het voorkomen van overlast voor de directe omgeving. Met name wijk Rijnvliet zal moeten worden ontzien aldus wethouder Verschuure van ondermeer Ruimtelijke Ontwikkeling. Mocht een gebouw al op de tekentafel een hoogte van 25 meter bereiken dan moet het wel van bijzondere architectuur zijn en als markant gezichtspunt voor het gebied kunnen worden aangemerkt. Van veraf moet Strijkviertel, in de toekomst aangeduid als Strijkviertelpark, dus al te zien zijn.

Wie het plan grondig bestudeert zal stuiten op tal van mogelijkheden voor de herontwikkeling. Naast mogelijke horeca zullen op maat gesneden bedrijfspanden worden gebouwd. Helemaal volgens de richtlijnen en wensen van de huurder dus. Over woningbouw wordt niet met nadruk gerept, maar uitgesloten kan het niet worden. “Naast bedrijfsfuncties is het streven ook andere functies onder te brengen zoals sportfuncties, (grootschalige) detailhandel, recreatieve voorzieningen, horeca, praktijkruimte, etc. Op deze manier ontstaat een dynamisch gebied dat ruimtelijk en functioneel aansluit bij de directe omgeving” valt in het ontwerpbestemmingsplan te lezen.

“Met het plan willen we de herontwikkeling van het bedrijventerrein mogelijk maken. Daarnaast willen we zorgen voor goede aansluiting op de omgeving en milieuhinder wegnemen voor een deel van de toekomstige woningbouw in Rijnvliet.” laat de wethouder als belangrijkste doel van het plan weten weten.

Bron: bestemmingsplan Strijkviertelpark

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.