Takeda-Ryu-Nederland-in-de-prijzen-op-Internationaal-Toernooi
 De Nederlandse delegatie, vlnr Axel van Zon, Wouter Anco Slofstra, Marc van Hasselt, Jaap Rutten

Takeda Ryu Nederland in de prijzen op Internationaal Toernooi

16 augustus 2019 22:44  Redactie  Reageer

Elk jaar organiseert de International Society for Takeda Budo (ISTB) een Budo Congres in Oostenrijk. Deelnemers uit heel Europa komen daar samen om een week lang te trainen in tal van disciplines. Er wordt gewerkt met zwaarden, stokken, of ongewapend. Tijdens het toernooi dat zich tijdens de week afspeelt kunnen de Budoka zich met elkaar meten. Vanuit Nederland nam er een delegatie deel aan het toernooi, met groot succes!

Takeda Ryu Nederland was recentelijk met een kleine delegatie aanwezig bij de Internationale Takeda Ryu seminar in Niederöblarn, Oostenrijk. Een week lang hebben zij getraind onder leiding van de grootmeester Siegfried Kobilza van Takeda Ryu Kobilza Ha en meerdere internationaal gerenommeerde instructeurs. Elke dag een werd een andere discipline getraind, met bijbehorende toernooien.

Jaap Rutten kwam uit voor de kyu graden (deelnemers zonder zwarte band) en was daarin zeer succesvol. Hij behaalde gouden medailles in Aikido, waarbij klemmen en worpen worden gebruikt; en in Iaido, waarbij twee zwaardvechters strijden om een snellere aanval te doen dan de tegenstander. Daarnaast won hij ook het algemeen puntenklassement en hij werd daarom gehuldigd met de Sobudo Cup voor Kyu graden – de overall winnaar in die categorie!

“Op stages trainen we samen met mensen uit andere dojo’s. Over de jaren bouw je vriendschappen en rivaliteit met degenen die je vaker op de mat ontmoet. Vorig jaar verloor ik met 4-3 de Iaido finale van een Belgische budoka, en ik keek er naar uit het dit jaar weer tegen hem op te nemen. Deze keer viel het na een nek aan nek race met 4-3 mijn kant op. Ik kijk alweer uit naar volgend jaar!”, aldus Jaap.

Takeda Ryu is een sobudo school voor Japanse vechtkunsten gevestigd in Utrecht en Nieuwegein. De school beoefent meerdere gewapende en ongewapende disciplines en vindt persoonlijke begeleiding daarbij erg belangrijk.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website