COA_vila_aan_de_Meentweg_in_de_meern_foto_google_maps

Petitie tegen komst asielzoekers

Tijdens de aankomende openbare vergadering van de commissie ‘Mens en Samenleving’ van de gemeente Utrecht zal een petitie worden aangeboden tegen de komst van een asielzoekers opvang voor mogelijk twintig jonge asielzoekers.

Het protest is door 1400 tegenstanders van de komst van de jongeren naar een villa aan de Meentweg ondertekend. Men laat weten de gekozen opvangplek onbegrijpelijk te vinden. “Zo ligt de locatie afgelegen en ontbreekt het aan de nodige faciliteiten en overige voorzieningen, waardoor er in veel extra’s moet worden voorzien in de vorm van vervoer, sociale opvang, recreatie, sport en dagbesteding” aldus een woordvoerder van de tegenstanders.

Eerder dit jaar werd het nieuws rondom de komst van de jonge asielzoekers met angst en beven aangehoord. In de nabije omgeving van het pand is al langer overlast en met de komst van de asielzoekers zou dit mogelijk kunnen verergeren. Hiermee wordt gedoeld op onder andere de levendige drugshandel in het nabijgelegen park. Aankoop van het kapitale pand door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bracht dit voorjaar de gemoederen in de buurt behoorlijk in beroering.

Met de petitie tonen de tegenstanders aan dat er geen draagvlak is voor asielzoekers opvang op deze plek. Bewoners van De Meern menen dat het stadsdeel ‘het afvoerputje van Utrecht is.’ Eerder werden ideeën geopperd voor het gedogen van prostitutie door de aanleg van een tippelzone, toen kwam de discussie op gang over de aanleg van een windmolenpark en nu gaat het over de komst van ongeveer twintig jonge asielzoekers.

Lees ook:
Tumult over opvang asielzoekers in De Meern

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven