Schildergenootschap

Schildergenootschap nodigt je uit voor de expositie ‘Kleur bekennen’

Wat is kunst voor jou? Een realistisch portret, een figuratief landschap, een abstract of suggestief beeld, of al dat maar dan met een knipoog?
Is het iets herkenbaars of kijk je meer naar kleur? Raakt het je herinneringen of je passies?

Het Schildergenootschap nodigt je uit om te komen kijken naar de expositie ‘Kleur bekennen’. Met de expositie laten de kunstenaars zien hoe persoonlijk en divers ieders blik op kunst is. Dat niet alleen smaak en persoonlijkheid de stijl en uitwerking bepalen. Maar vooral dat verlangens, herinneringen, ervaringen en fantasie zo bepalend zijn voor de creatie die de kunstenaar maakt èn op dat wat jij mooi vindt! Kom je een kijkje nemen en ontdekken wat jou raakt en waarom? Kom jij kleur bekennen?

Opening

De expositie ‘Kleur Bekennen’ wordt op 27 september van 19.00-21.00 uur onder het genot van een hapje en een drankje officieel geopend in de foyer van de CultuurCampus en is daarna tot en met december vrij te bewonderen gedurende de openingstijden van de CultuurCampus, van:

Maandag t/m donderdag van 15.30 tot 21.30 uur
Vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur
Schoolvakanties gesloten.

Het Schildergenootschap

Het Schildergenootschap is een gezelschap van amateurkunstenaars uit de omgeving van Utrecht. Hoe verschillend hun stijl en materiaalkeuze ook is, een ding hebben ze gemeen: de passie voor het schilderen! Van abstract tot hyperrealistisch, van portret tot landschap, en van kleurrijk tot contrastrijk. Wekelijks komen zij samen in De Meern om vrij te schilderen aan eigen werk. Elkaar inspireren, stimuleren en het delen van kennis staat naast veel gezelligheid bij dit genootschap centraal.

Het Schildergenootschap geeft graag meer podium aan de schilderkunst. Om mensen te inspireren, te motiveren en vooral om te laten genieten van iets persoonlijks, iets dat je raakt! Een eerste gesprek in mei dit jaar tussen het Schildergenootschap en de CultuurCampus over gedeelde passies en ambities was de basis voor een mooie en hopelijk ook langdurige samenwerking. En hoewel de eerste expositie amper hangt zijn er alweer plannen voor vervolgprojecten. Houd de nieuwsberichten daarom in de gaten en we zien je ook dan graag weer terug in de Cultuurcampus!

Meer weten?

Nieuwsgierig naar Het Schildergenootschap? Neem dan eens een kijkje op Facebook of neem contact op via [email protected] of met Judith van den Bree via 0641319118.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven