Kerk-aan-het-Lint

Feestelijke open dag Kerk aan het Lint op 14 september

Op zaterdag 14 september kunnen alle inwoners van Leidsche Rijn de nieuwe ‘Kerk aan het Lint’ bekijken tijdens een feestelijke open dag van 11.45 tot 16.00 uur. Om 11.45 uur zal wijkwethouder Maarten van Ooijen het kerkgebouw aan de Alendorperweg 103 in Vleuten officieel openen.

Er is veel te doen in en rond het nieuwe kerkgebouw, dat aan het Lint ligt, naast het Máximapark. Voor de kinderen zijn er een vrijmarkt, springkussen en leuke activiteiten zoals schminken. In de kerk zijn er mini-vieringen en draait een videoproductie over de bouw van de kerk. Architect Mark Siebers geeft tijdens de open dag ieder uur een rondleiding door het gebouw. Ook houdt hij twee korte lezingen over de symboliek, sacraliteit en functionalisme in hedendaagse gebedshuizen.

Twee kerken onder één dak

Het kerkgebouw wordt gebruikt door twee kerkelijke gemeenten: de Nederlands Gereformeerde Kerk RijnWaarde en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Leidsche Rijn. Beide kerken werken op allerlei terreinen samen. Elke zondag is er om 9 en 11 uur een kerkdienst.

Buurtochtenden en stilteviering

De kerken willen graag dat het nieuwe gebouw een plek is waar de deur openstaat en iedereen welkom is, ook doordeweeks. Zo is er iedere woensdag- en donderdagmorgen tussen 9.00 en 9.30 uur een stilteviering. Ook is er op die ochtenden iemand aanwezig voor een kop koffie en een goed gesprek. op de website www.kerkaanhetlint.nl is alle informatie over het weekprogramma te vinden. Het kerkgebouw is ook te huur voor bijeenkomsten van bedrijven en organisaties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.