(l) Boris van Lieshout (stagebegeleider) en Eelco Koot (r)
 (l) Boris van Lieshout en Eelco Koot (r) | Foto: Janice Pang-Atjok

Studenten DURF! zijn er weer

17 september 2019 11:15  Redactie  Reageer

Eelco Koot en Boris van Lieshout: “We geloven in jongerenparticipatie.”

Jongeren in Leidsche Rijn gaan weer naar school en de studenten van Durf! zijn aan de slag om leuke dingen met ze te organiseren.  Eelco Koot: “Er komen dit schooljaar zeker weer feesten, sportevenementen en we kijken wat we kunnen doen met kunst en cultuur. Hoe? Dat vullen jongeren uit de wijk samen met de studenten in.”  Samen met Boris van Lieshout doet Eelco de begeleiding.

Vanuit welke rol begeleiden jullie de studenten?

Eelco: “Ik ben docent bij de Hogeschool Utrecht en dit werk heb ik gecombineerd met de wens om in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern jongeren te activeren. Zodoende hebben we het leerwerkbedrijf DURF! opgericht.” Boris: “Ik ben de stagebegeleider van de studenten vanuit welzijnsorganisatie DOCK.”

Hoe is het leerwerkbedrijf DURF! er gekomen?

Eelco: “Het plan voor DURF! begon met een mislukking. Met oud en nieuw van 2017/2018 wilden we een feest organiseren in Azotod. Ik was daarvoor van alles aan het optuigen maar jongeren wachten altijd heel lang voordat ze een kaartje voor zo’n evenement kopen. Twee weken vooraf hadden we nog maar twintig kaarten verkocht. Dat was te weinig voor wat we allemaal geregeld hadden zoals beveiliging, artiesten en personeel. Toen hebben we de stekker er uit getrokken. Bovendien stond ons initiatief gigantisch in de belangstelling en daar werden we nogal zenuwachtig van. Echt too much!”

En toen?

Eelco: “Ik ben gaan nadenken over hoe we jongeren in Leidsche Rijn toch actief kunnen krijgen. Jongeren vinden namelijk genoeg dingen leuk. Ik wilde graag helpen om zaken ook daadwerkelijk van de grond te krijgen. Ik wilde graag toewerken naar iets structureels. En zo is project DURF! er gekomen.”

Dit is het tweede jaar dat DURF! actief is in Leidsche Rijn. Dus vorig jaar was een succes?

Boris: Ja, we hebben met z’n allen onder meer een SportExperience en meerdere Afterparties georganiseerd. Bij de eerste Afterparty in januari 2019 duurde het weer lang voordat de eerste kaarten van de hand gingen. Daarna ging het snel en twee dagen van te voren waren alle 500 tickets uitverkocht.

En nu de hamvraag. Waarom doen jullie dit?

Eelco en Boris: ”We vinden het belangrijk om een stem te geven aan een behoefte. En dat jongeren in de wijk ‘eigenaar’ zijn van evenementen en feesten. Dat vinden we nog leuker dan dat ze er naartoe komen. We geloven in jongerenparticipatie.”

Hier komt de titel
Op deze hoogte komt te content te staan.

Geschreven door: Astrid van der PlankAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website