diefstal_autolampen_in_vleuten_foto_politie

Auto onderdelen dieven weer actief in de regio

In de nacht van woensdag op donderdag zijn een stel koplampen van een Volvo gestolen. De diefstal was in de holst van de nacht aan de Henri Dunantlaan in Vleuten. Bij de diefstal ging een luid alarm heeft. De politie is op zoek naar getuigen. Heb je iets gezien Bel dan met de politie op nummer 0900-8844.

Eerder deze week: diefstal van Mercedes sturen

Dat autokrakers het inmiddels niet enkel meer alleen om wagens van het merk Audi te doen is hebben meerdere Mercedes eigenaren afgelopen weekend aan den lijve ondervonden. De dieven hebben het niet voorzien op de auto in zijn geheel, maar roven momenteel bij voorkeur het stuur uit de kostbare auto’s.

Gedupeerde eigenaren kijken uiteraard vreemd op bij de aanblik van hun Mercedes met een ingeslagen achterruitje. Wanneer het ‘enkel bij een ingeslagen raam’ blijft is het leed wel te overzien, maar wanneer blijkt dat het hele stuurwiel weg is wordt de zaak toch duidelijk anders. De sturen van bepaalde merken en type auto’s blijken zeer gewild te zijn bij het boevengilde en er wordt beweerd dat de inbrekers ‘op bestelling’ op het dievenpad gaan. Waar eerder al melding was gedaan van een dergelijke diefstal bij een Mercedes in de binnenstad lijkt het boevengilde zich inmiddels te storten op Leidsche Rijn. Niet minder dan 16 keer sloegen de dieven toe in de afgelopen week.

De ervaring leert dat autokrakers vaak langer achtereen actief in een stadsdeel blijven. Dat wetende zullen Mercedes eigenaren extra op hun hoede zijn en de politie zal waar mogelijk ook extra alert zijn waar het verdachte situaties rondom dergelijke auto’s betreft.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven