Groep-7-8-van-OBS-Pantarijn-bergt-nachtwacht-2.0-op-in-maastricht

Groep 7-8 van OBS Pantarijn bergt nachtwacht 2.0 op in maastricht

Afgelopen zomer konden bezoekers van het Rijksmuseum De Nachtwacht 2.0 van groep 7-8 van OBS Pantarijn uit De Meern bewonderen. Op de dag dat Maastricht 75 jaar bevrijd was, toog de klas van de school in de wijk Veldhuizen met leerkracht Monique Kroes richting deze zuidelijke stad om hun Nachtwacht 2.0 na een feestelijke onthulling in de Kluis in de Sint Pietersberg te leggen.

Juf Monique vertelt: “Het was een fantastische dag! Rond het middaguur kwamen we in Maastricht aan om in één van de mooiste boekhandels van ons land ons meesterwerk te onthullen samen met de andere winnende klassen. Na een lekkere lunch nam jeugdboekenschrijver Manon Berns – auteur van ‘De ondergrondse Rembrandt’ – de kinderen mee in het spannende verhaal over De Nachtwacht en De Kluis. Maar dat was nog niet alles. Met een professionele gids gingen we daadwerkelijk richting De Kluis. Dat was een spannende tocht, omdat De Kluis diep verstopt zit in het ondergrondse gangenstelsel van de Sint Pietersberg. Gelukkig hadden we dikke truien mee, want het is behoorlijk koud daar beneden. Net als in de Tweede Wereldoorlog mochten mijn leerlingen hun Nachtwacht opbergen in De Kluis. In 1942 werd de ‘echte’ Nachtwacht daar namelijk verstopt voor de Duitsers. Voor de leerlingen was er ook nog een geschiedenisquiz georganiseerd en hebben we als klap op de vuurpijl ook nog een boekenpakket gewonnen. Het was echt helemaal te gek! Waar een oproep voor de zomertentoonstelling ‘Lang leve Rembrandt’ en een daaraan gekoppelde rekenles al niet tot kunnen leiden. ”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].