Wedstrijdverslag-UBALL-tegen-BS-Leiden1
 Foto: Paul ter Haar

Wedstrijdverslag UBALL tegen BS Leiden

24 september 2019 07:50  Redactie  Reageer

Afgelopen zaterdag stonden we tegenover BS Leiden uit in sporthal Houtkwartier. Leiden had hun eerste wedstrijd uit verloren bij Bemmel en was dus net zoals UBALL gretig om de eerste winst op hun naam te zetten.

Bij UBALL is Imme van der Brug gelukkig weer van de partij. Ook Jitze ter Haar maakt zijn debuut dit seizoen voor onze mannen. Jeffrey Schelvis ontbrak en is voorlopig uit de roulatie en wacht op een operatie waar kraakbeen slijpsel verwijderd moet worden uit zijn knie.

De mannen van UBALL gaan goed van start. Via de openingsscore van Reece Kaye en 2 snelle punten van Frank Schaftenaar en Daan Smith komt de stand op 6-6. Bij BS Leiden is vooral Mike vd Hammen goed op schot en UBALL vind geen grip op zijn schoten. Dit zorgt voor een 18-14 voorsprong in het voordeel van de thuisclub. Reece Kaye met 4 snelle punten brengt de score na het 1e kwart op 18-22 in het voordeel van UBALL.

Het tweede kwart begint goed. Een score van Ryan van Russel, 4 punten van Daan Smith op rij en een reeks aan heerlijke schoten van Frank Schaftenaar zorgen voor een sterk kwart. Rinaldo van der Wurf scoorde zijn eerste 3 punter voor het team uit Utrecht en Frank scoort dit kwart 9 punten en UBALL gaat de rust in met een 31-42 voorsprong.

Het derde kwart begint wederom met een drie punter van Frank Schaftenaar. Hierna volgt een mindere fase uit de wedstrijden voor onze mannen. Leiden gaat een zone defence staan en UBALL krijgt hier niet de gewenste grip op krijgt een 11-0 run tegen en zo komt Leiden stap voor stap terug in de wedstrijd. Tussenstand; 45-48. Daan Smith lijkt een antwoord te vinden op de zone en scoort 4 punten op rij en UBALL heeft weer wat lucht. Eindstand 3e kwart is 52-60.

Het laatste kwart begint met wederom een score van een sterk spelende Daan Smith. Wederom 4 punten van Frank Schaftenaar zorgen voor een kleine run van UBALL en de mannen uit Utrecht lijken de wedstrijden naar hun toe te trekken. De laatste vijf minuten valt het team van UBALL wederom stil en de mannen van Leiden lijken er weer in te gaan geloven. BS Leiden weet uiteindelijk het gat te verkleinen tot 6 punten, maar de eerste overwinning is binnen voor de mannen uit Utrecht. Een positief resultaat in een uiteindelijk toch moeizame wedstrijd. De mannen uit Utrecht zijn als team blijven spelen en vechten en dit zorgde voor een eindstand van 68-74.

Topscoorder waren Frank schaftenaar 26, Daan Smith 15 en Reece Kaye 14.

Wedstrijdverslag-UBALL-tegen-BS-Leiden1
Wedstrijdverslag-UBALL-tegen-BS-Leiden1

Geschreven door: Jeffrey Schelvis
Fotografie: Paul ter Haar

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website