Eerste-Nederlandse-parkschaakvereniging_foto_Jesus_Medina_Molina

Eerste Nederlandse parkschaakvereniging

Voorvechter voor de schaaksport, de in Leidsche Rijn woonachtige Jesús Medina Molina zet zich al jaren in voor de promotie van het schaken. Zijn motivatie hiervoor is “… het fit houden van het brein, het zorgen voor verbinding en ontmoetingen via het instrument schaken.”

Jesús is gedreven en door zijn inzet en met steun van het Utrechtse Initiatievenfonds zijn in het Máximapark inmiddels vier schaaktafels geplaatst waarvan gretig gebruik wordt gemaakt. Nu is er dus een parkschaakvereniging opgericht waarbij zich inmiddels, op het moment van schrijven van dit artikel, elf mensen hebben aangesloten. Het is geen voorwaarde het schaakspel al machtig te zijn, er zal ook schaak instructie worden gegeven. De leden van de parkschaakvereniging willen op gezette tijden in het park gaan schaken en toeschouwers zijn daarbij van harte welkom. Zoals Jesús in zijn motivatie al aangeeft streeft hij verbinding en ontmoetingen na, hiervoor gebruik makend van het instrument schaken.


Advertentie:

De workshops die Jesús al gaf in het Máximapark zijn met veel enthousiasme onthaald en zullen zeker navolging krijgen. De parkschaakvereniging heeft nog meer ambities. Te denken valt aan bijvoorbeeld schaken voor een goed doel en schaken tegen een bekende schaker.

Geregeld blijven parkbezoekers stilstaan bij de schaaktafels en niet zelden wordt gehoord dat men vroeger ooit weleens de beginselen van de sport heeft meegekregen, maar er vervolgens nooit meer toe is gekomen zich er verder in te bekwamen. Juist ook voor dit publiek is de schaakvereniging opgericht, jong en oud kan zich erbij aansluiten. Jesús laat weten: “Het zou ontzettend leuk zijn om meisjes en vrouwen uit Leidsche Rijn aan het schaken te krijgen. Er is behoefte aan ‘girlpower’!”

Jesús is voortrekker waar het initiatieven betreft om de schaaksport bij het grote publiek onder de aandacht te krijgen en faciliteiten te bieden om de sport te bedrijven. Inmiddels staan openbare schaaktafels in elf gemeenten en hebben nog veel meer gemeenten interesse getoond om over te gaan tot het plaatsen ervan. Men raakt duidelijk doordrongen van de educatieve, maatschappelijke en sportieve mogelijkheden die schaken biedt.
Voor meer informatie over onder andere de parkschaakvereniging is Jesús te bereiken op: jcmedinamolina@gmail.com

Eerste-Nederlandse-parkschaakvereniging2_foto_Jesus_Medina_Molina
Foto: Jesús Medina Molina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.