Leidsche Rijn nieuwbouwproject Nieuw Oost
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Nieuw Oost is vertrouwd anders

30 september 2019 12:07  Redactie  Reageer

Met de allure van de binnenstad van Utrecht, zo profileert de wijk Nieuw Oost nabij het Leidsche Rijn Centrum zich.

“Nieuw Oost vormt straks de entree tot Leidsche Rijn en verbindt de nieuwe wijk met de oude stad” aldus de wervende tekst in de brochure. Komend vanuit Utrecht centrum over de brug bij de Douwe Egberts, de gele brug in de volksmond, ligt links in de diepte boerderij RoodNoot waar grof gezegd Nieuw Oost omheen zal verrijzen. Enerzijds met de hectiek van het Leidsche Rijn Centrum en anderzijds met de weidsheid van het uitzicht over het Amsterdam-Rijnkanaal. Het moet een plek worden met speels hoogteverschil en straatjes die doen denken aan de steegjes van het nabijgelegen oude centrum van de stad. Met koopsommen die beginnen bij driehonderdvijftigduizend euro voor een schamel woonoppervlak van circa tachtig vierkante meter wordt ook hier de vierkante meterprijs behoorlijk duur betaald. De koopsommen voor de penthouses en herenhuizen beginnen bij een slordig half miljoen euro. Een unieke locatie is het en voor de koper zal het ’t waard zijn. Winkels en horeca te over, aan beide zijden van de brug is er vertier. Hier woon je in het centrum van Leidsche Rijn, vlak bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Hooge Steenen wordt een woonwijk met veel groen.

Nieuw Oost wil zich van andere wijken in Leidsche Rijn onderscheiden door de straatjes en het hoogteverschil.


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website