Wedstrijdverslag-UBALL-tegen-de-Groene-Uilen1_foto_Paul-ter-Haar

Wedstrijdverslag UBALL tegen de Groene Uilen uit Groningen

Afgelopen zaterdag heeft UBALL hun tweede thuiswedstrijd gespeeld tegen de Groene Uilen uit Groningen.
Is er al nieuws of onze berichten in de krant komen?
Zie hier onder het wedstrijdverslag. Foto’s gemaakt door Paul ter Haar en verslag geschreven door Jorne Snabilie.

De basketballers van UBALL hebben zaterdag met 69-74 verloren van de Groningse Groene Uilen. De gehavende selectie van de Utrechters had het lastig om het juiste ritme te vinden en dat leverde een moeizame wedstrijd op. In het eerste kwart gaat het gelijk op en kan UBALL aanhaken door rake driepunters van Frank Schaftenaar. Groningen blijft hard werken, pakt rebounds en scoort gemakkelijk tegen de Utrechtse verdediging.

In het 2de kwart loopt de achterstand zelfs op tot 25-36. Vanaf dat moment lijkt UBALL wakker te worden en gaat via sterke acties van Mor Fall in de achtervolging. Verdedigend worden er goede stops gemaakt en dat zorgt voor een ruststand van 38-38.

In het 3de kwart gaat het tempo omhoog en weet UBALL via een aantal fastbreaks ineens uit te lopen. Daan Smith en Reece Kaye blijven scoren en vinden nu goede opties in de aanval. Met 55-41 lijkt UBALL de overwinning te kunnen pakken.

Helaas zorgt dit voor gemakszucht in de ploeg. Groningen haakt snel aan via een harde dunk van Nesta Agasi, Utrechter in Groningse dienst, en driepunters vallen van alle kanten tegen de zoneverdediging van Utrecht. Een pijnlijke nederlaag in een redelijk gevuld Sportcentrum Oudenrijn, waar de cheerleaders van Djalita hun kunsten lieten zien. Op zaterdag 12 oktober om 20.00 uur is de volgende thuiswedstrijd van Uball tegen MSV Zeemacht Den Helder. Komen jullie ook!?

Topscorers:
Mor Fall 20
Frank Schaftenaar 15
Daan Smith 12
Reece Kaye 11

Wedstrijdverslag-UBALL-tegen-de-Groene-Uilen1_foto_Paul-ter-Haar
Foto: Paul ter Haar
Wedstrijdverslag-UBALL-tegen-de-Groene-Uilen1_foto_Paul-ter-Haar
Foto: Paul ter Haar

Geschreven door: Jeffrey Schelvis
Fotografie: Paul ter Haar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.