Atletiekbaan-Amaliapark-Parkwijk_foto_hp_van_rietschoten

Blijft atletiekbaan in het Amaliapark, Parkwijk Leidsche Rijn bestaan?

De zorgen om het verdwijnen van de atletiekbaan in het Amaliapark, Parkwijk Leidsche Rijn, houden nogal wat gemoederen bezig. Het gemeentebestuur heeft een voorstel hierover in beraad en bijt zich stuk op de hoge kosten die het onderhoud van de faciliteiten met zich meebrengt. Juist in een gemeente waar het sporten gestimuleerd wordt is investeren in onderhoud onontbeerlijk. Door de atletiekbaan ‘weg te bezuinigen’ zou er ruimte vrij komen voor de aanleg van een zogenaamd Urban Sportpark, waarmee een bedrag zou zijn gemoeid van circa 65.000 euro.

‘Urban Sport is een verzamelnaam voor sport- en beweegactiviteiten waarbij je je vaardigheden laat zien in de bebouwde omgeving. Denk aan het springen van gebouw tot gebouw. Of het uitvoeren van trucs met een skateboard, fiets of step. Ook zijn er straatvarianten van volkssporten, zoals street football.’ bron: allesoversport.nl Echter hebben de huidige gebruikers van de atletiekbaan hieraan geen behoefte en zijn zij alleen gebaat bij een veilige omgeving om te kunnen sporten zoals zij dat willen. Als er toch 65.000 euro uitgegeven kan worden …

Bert Eskes van Athletic Point, de loopgroep in Leidsche Rijn en gebruiker van het eerste uur van de atletiekbaan in een reactie aan regioleidscherijn: “De huidige situatie is zelfs gevaarlijk om de baan i.v.m. gladheid door algen groei, losliggende stukken tartan etc.”

De voortgang over deze kwestie waarbij nog veel horden moeten worden genomen zal worden vervolgd.

Atletiekbaan-Amaliapark-Parkwijk_foto_hp_van_rietschoten
Zwaar weer dreigt voor atletiekbaan | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.