Alles-Kids---Culturele-Zondagen

Van Leidsche Rijn tot Domplein: Alles Kids zet Utrecht één dag lang op z’n kop

Op zondag 20 oktober kunnen alle kinderen van Utrecht en ver daarbuiten tijdens Culturele Zondag Alles Kids weer een dag lang op pad met hun *groot)ouders, familieleden en andere begeleiders langs meer dan honderd culturele activiteiten. In Leidsche Rijn geven Metaal Kathedraal, Bibliotheek Utrecht en Museum Hoge Woerd een eigen invulling aan het thema ‘spelen met perspectief’. Stap in de wondere wereld van Alles Kids en laat je verbazen en verrassen!

Kids-take-over in Metaal Kathedraal

Tijdens Alles Kids is er speciale aandacht voor het perspectief van kinderen zelf. Hoe zien zij de wereld en de toekomst? Wat vinden ze van hun eigen leefomgeving, de buurt? De mening van kinderen telt mee! Vanuit gesprekken met 8 tot 12-jarigen uit Leidsche Rijn is een speciaal programma in Metaal Kathedraal ontstaan waarbij de rechten van kinderen centraal staan. Theatermaker Lotte van den Berg laat kinderen en hun ouders met elkaar in gesprek gaan over de toekomst, in de inspiratiehoek van UNICEF worden kinds op een interactieve manier aan het denken gezet en in de talkshow Zomaargasten van Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn komen alleen kinderen aan het woord.

Voor alle kids en overal

In Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum vindt voor de allerkleinsten een ‘duurzaam-dreumes-doe-concert’ plaats. In de voorstelling De grote boze wolf (was helemaal niet boos) beleef je een sprookje eens door de ogen van de wolf. Ook zijn er verschillende workshops en doe-dingen: zet eens een magische bril op en teken de mooiste dingen, speel met spiegels, maak een monster of versier je eigen belangrijke-dingen-doosje met een 3D-pen. In Museum Hoge Woerd ontdek je met een VR-bril op hoe het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd eruitzag in de tijd van de Romeinen. Of maak er samen met Janus een tijdreis, hij weet als geen ander de geschiedenis tot leven te roepen.

Met meer dan honderd programmaonderdelen is er voor ieder wat wils, zowel voor de allerjongsten als iets ouder, niet alleen in Leidsche Rijn maar overal in de stad! Van het XXL-Twisterveld op het Vredenburgplein tot de minimarkt met kraampjes op kinderformaat op het Domplein. Culturele Zondag Alles Kids is all over Utrecht.

Volledig programma vanaf 23 september online via www.culturelezondagen.nl. Culturele Zondag Alles Kids // zondag 20 oktober 2019 // 10.30 – 17.00 uur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.