Hof-ter-Weyde_zo_gaat_het_worden_afbeelding_afkomstig_van_Kaavee_Monumenten
 Foto afkomstig van Kaavee Monumenten in Breda

Hof ter Weyde wordt bruisend middelpunt

TIP!
8 oktober 2019 10:21  Redactie  Reageer

Dat Hof ter Weyde nabij station Terwijde een goede bestemming krijgt is zondag duidelijk geworden. Enkele tientallen betrokkenen, waaronder veelal ‘buren’ van de boerderij en wat pers hebben zich kunnen laten rondleiden in de in verval geraakte hoeve.

De kopers zijn gedreven investeerders die de markante boerderij weer een aanzien zullen geven dat meer dan de moeite waard is. De voormalige eigenaar van het monumentale pand, meneer van Vuuren, heeft overlopend van emoties afstand ervan gedaan in de wetenschap dat het niet in betere handen terecht zou kunnen komen. Nieuwe eigenaren zijn Ron Hartog en Martin Kuijt van Kaavee Monumenten die haar hoofdzetel heeft in het voormalige brouwerijpand van ‘De drie hoefijzers’ in Breda. Ron en Martin hebben al flink wat prestigieuze projecten op hun naam staan en kunnen rekenen op een heel leger aan vakmensen die bijvoorbeeld het schilderwerk in oude luister kunnen herstellen of onzichtbare reparaties kunnen uitvoeren waar nodig.

Direct bij de eerste aanblik van Hof ter Weyde leek het de nieuwe eigenaren slechts een kwestie van tijd om het te verwerven. Vanuit de gemeente is alle medewerking verleend die nodig was om het monumentale pand aan te kopen en nu staat er een enorm project op stapel dat eer zal doen aan de, inmiddels vergane, glorie van de boerderij. Er zal kleinschalige horeca worden gevestigd aan de kant van het winkelplein van winkelcentrum Terwijde. Tevens zal kinderopvang Partou, nu nog gevestigd in een nabijgelegen noodgebouw, zijn intrek nemen in het pand en daarmee een prachtige locatie rijker zijn. De hoeve krijgt ook woonbestemming. Er zullen zes woonunits gerealiseerd worden, elk van circa vijftig tot zestig vierkante meter.

De nieuwe eigenaren hebben met architect Ivo de Bruin een alleskunner in huis en samen zijn ze tot de plannen voor de ontwikkeling van Hof ter Weyde gekomen. In de zomer van 2020 zal het project naar verwachting kunnen worden opgeleverd en zullen de kinderen van de opvang bezit nemen van de tuin rondom het pand. Er zal worden voorzien in speelfaciliteiten voor kinderen van verschillende leeftijden.

Hof ter Weyde zal weer bruisend middelpunt worden in plaats van een vervallen boerderij.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website