Cosmo Hairstyling Leidsche Rijn | Foto: Joyce Pherai

Interview Cosmo Hairstyling: “Net een dorpskapper in Leidsche Rijn Centrum”

Alweer een jaar geleden opende Evelien Verbiesen haar kapsalon in Leidsche Rijn Centrum: “Natuurlijk was het spannend. Een nieuw Cosmo Hairstyling salon in een winkelcentrum dat nog volop in ontwikkeling is. Je hoopt dat er genoeg klandizie is en vraagt je af of mensen je wel zullen vinden. Met onze salon in Overvecht hebben we de afgelopen jaren een vertrouwde klantenkring opgebouwd. Hier was alles nieuw, de straten, de buren, alles. Genoeg uitdaging dus!”

Evelien kijkt met trots terug op een mooie beginperiode waarbij ze een vliegende start met haar team maakte: “Ik weet nog goed dat met onze openingsfeest de straat voor ons nog opengebroken lag. Toch wisten de eerste klanten ons te vinden. Het voelde meteen als een warm bad.”

Kapsalon met dorpsgevoel

Het feit dat er steeds meer nieuwe bewoners de gloednieuwe appartementen betrekken vindt Evelien enorm bijdragen aan de sfeer in Leidsche Rijn Centrum: “Wij zijn allemaal nieuw hier en dat schept toch een band. Daarbij is onze locatie aan de Grauwaartsingel, een drukke straat. Je kunt hier voor de deur parkeren en hebt veel voorbijgangers. Op den duur raken de gezichten dan ook vertrouwd. Mensen die je dagelijks voorbij ziet lopen of die hun hond uitlaten. Dan zwaai je naar elkaar of maak je even een praatje. De meeste mensen die ik spreek vinden het leuk dat er eindelijk een Cosmo Hairstyling salon in de buurt zit. De volgende keer komen ze dan langs voor een knipbeurt of een andere behandeling. Ondanks dat je in een stad als Utrecht zit, krijg je hier toch het ouderwetse dorpskapper gevoel bij. Warm, gezellig en gemoedelijk.”

Team Leidsche Rijn Centrum

Daarom vindt Evelien het belangrijk dat ze met een vast team werkt: “Rosalie is als salonmanager het gezicht van de salon. Michelle werkt nu ruim veertien jaar bij ons in Overvecht en heeft de stap naar Leidsche Rijn gemaakt. Dan heb je Simone, Joanie en Ghislaine. Ook drie toppers! Ik ben er zelf minstens drie dagen in de week. De overige dagen werk ik nog steeds in Overvecht. In totaal bestaat ons team dus uit zes enthousiaste dames. We zijn enorm hecht met elkaar en delen de passie voor het kappersvak. Dagelijks zorgen we voor een vriendelijk en warm ontvangst voor onze klanten. Daarbij vind ik het belangrijk dat we staan voor gastvrijheid, begrip, deskundigheid en natuurlijk kwaliteit.”

Een eigen plekje voor Cosmo Hairstyling

Om haar heen groeide ondertussen het aanbod aan kappers in Leidsche Rijn Centrum. Evelien vertelt hierover: “Ik merk dat we niet in elkaars vaarwater zitten. Ik heb me daar eerlijk gezegd ook nooit zorgen over gemaakt. Er is genoeg plek in het winkelcentrum. Elke kapper heeft zo zijn eigen doelgroep en prijsklasse. De klanten bepalen uiteindelijk waar zij zich het prettigst bij voelen. We hebben in een jaar tijd een vaste klantenkring opgebouwd en maandelijks komen er weer nieuwe klanten bij. Natuurlijk had ik gehoopt op genoeg klanten, maar dit overtrof al mijn verwachtingen.’ Evelien heeft alweer leuke plannen voor aankomend jaar en denkt aan een restyling van de salon: “Ik hoop dat we nog meer mogen groeien en meer klanten kunnen helpen. Dit betekent op termijn een uitbreiding van het team en misschien wel meer ruimte in de salon door een restyling. Ik wil de klanten nog prettiger laten voelen met leuke hoekjes waar je nog even kan relaxen of werken als je toch al aan het wachten bent. Rustig je laptop openklappen of een tijdschriftje erbij pakken.” Evelien wordt al helemaal enthousiast als ze eraan denkt en vervolgt: “Genoeg plannen, maar eerst weer even doorbikkelen. Leuk om te melden is dat we tegenwoordig een extra koopavond hebben op de vrijdag. Je kunt nu dus elke vrijdag tot 21.00 uur bij ons terecht.”

Speciale actie

Tot slot zijn we uiteraard benieuwd naar wat er momenteel te vinden is op het gebied van haarbehandelingen: “Je haar heeft voeding nodig na de zomer. De after sun deals zijn dan ook ideaal. Even weer een boost geven aan je haar en het laten behandelen. We gebruiken daarbij standaard kwalitatieve producten van de merken Sebastian en Fuente. Verder zie je dat men meer voor zachte kleuren en softe nuances wil gaan. Een natuurlijke uitstraling met een subtiele toning erdoor. Daarbij heb ik leuk nieuws: omdat we 1 jaar bestaan willen we dit vieren met een leuke actie. Op 26 oktober as zullen we het winkelend publiek op verschillende plekken in Leidsche Rijn Centrum verrassen met iets leuks. Daarover vertellen we via onze Facebook en Instagram pagina binnenkort meer. Spannend dus! Ook bieden we ter gelegenheid van onze 1-jarig bestaan iedereen t/m 30 november 10% korting op een behandeling* naar keuze. Op deze manier willen we al onze klanten bedanken voor het vertrouwen in het afgelopen jaar.”, sluit Evelien enthousiast af.

Cosmo Hairstyling Leidsche Rijn | Foto: Joyce Pherai
Cosmo Hairstyling Leidsche Rijn | Foto: Joyce Pherai

Contact & meer info:

Volg Cosmo Hairstyling Leidsche Rijn op Facebook en Instagram!

Cosmo Hairstyling Leidsche Rijn: Grauwaartsingel 330, 3541 DA Utrecht, tel. 030 200 3111

Cosmo Hairstyling Overvecht: Roelantdreef 24, 3562 KB Utrecht, tel. 030 261 0768

Website: Cosmo Hairstyling Leidsche Rijn 

Interview en foto’s door Joyce Pherai

* Bij besteding v.a. € 35,00

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven