Vuur van Sint Maarten

Dit mag je niet missen: Het Vuur van Sint Maarten

Dit jaar brandt Het Vuur van Sint Maarten alweer voor de derde keer in het nieuwe stadshart van Leidsche Rijn! Een sprookjesachtige avond vol lichtkunst, muziek, dans, eten en spektakel rond een groot vuur.

Het Vuur vindt plaats op vrijdag 8 november op het Berlijnplein, aan de vooravond van de Sint Maarten Parade in de binnenstad. Tientallen organisaties uit Utrecht en Leidsche Rijn doen mee en leveren een bijdrage aan deze bonte stoet. Alle nieuw gemaakte lichtsculpturen zijn vanavond voor het eerst te zien. De ‘Miniparade’ vertrekt rond 17.30 uur vanaf het Brusselplein naar het Berlijnplein. Daar start om 18.00 uur het programma dat duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Om 18.15 uur brengen Idris Ackamoor & The Pyramids (uit de line up van LeGuessWho!) opzwepende Chicago jazz. Daarna volgt Forêt Sacrée met Afrikaanse dans en percussie. JORDAN is een dansproductie van choreografe Shadia Rufai, Neema Souar & Gian Silva, powered by World Of Afro. Catching Cultures Orchestra spelen muziek uit alle windstreken tot 19.45 uur. Dan start de Fakkeloptocht naar de Vuurplaats. Om 20.00 uur wordt de Vuurrede uitgesproken door Bright Richards, theatermaker en oprichter van New Dutch Connections. En dan hét moment van de avond: de Vuursculptuur van Monsterverbond gaat in de brand! We sluiten af met DJ Safri tot 21.00 uur en de hele avond is er lekker eten van Aleppo Kitchen, Venster en Eettuh.nl.

Vrijdag 8 november
Het Vuur van Sint Maarten, 18.00 uur Berlijnplein, miniparade om 17.30 vanaf Brusselplein

Zaterdag 9 november
Sint Maarten Parade, 18.00 uur Domplein, route door de binnenstad

Alle info over de Parade en het Vuur van Sint Maarten is te vinden op sintmaartenparade.nl en vuurvansintmaarten.nl

Het Vuur van Sint Maarten is een project van Sharing Arts Society en RAUM.

Paard van Sint Maarten
Foto: Robert Oosterbroek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.