Burgemeester van Zanen leest voor | Foto: HP van Rietschoten
 Burgemeester van Zanen leest voor | Foto: HP van Rietschoten

Burgemeester Jan van Zanen las voor tijdens de Kinderboekenweek

14 oktober 2019 17:29  Redactie  Reageer

Waar vorige week wijkwethouder Victor Everhardt nog de eer te beurt viel voor te komen lezen in de bibliotheek in Leidsche Rijn Centrum was het nu burgemeester Jan van Zanen die het publiek wist te boeien.

Op de grote trap in de hal van het gebouw hadden tientallen kinderen plaatsgenomen om maar niets te missen van wat de burgemeester te vertellen had. Evenals de wethouder las ook de burgemeester voor over het avontuur van Boer Boris die zich met de trein begeeft naar oma.

Gedurende de voorleessessie zocht burgemeester van Zanen geregeld contact met zijn toehoorders en daagde ze uit om hun reisverhalen met hem te delen. Dat Utrechts eerste burger niet de baas van Utrecht wil worden genoemd, werd het publiek al snel duidelijk toen er werd gevraagd wat het burgemeestersambt eigenlijk inhoudt. Dat zelfs een burgemeester wel eens met de trein rijdt leek enkele van de kinderen sterk, maar toen Jan van Zanen vertelde wat hij zoal tegenkomt op zijn treinreis leken de tot dan toe ongelovige toehoorders toch overtuigd.

Burgemeester van Zanen leest voor | Foto: HP van Rietschoten
Burgemeester van Zanen leest voor | Foto: HP van RietschotenAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website