Diwali_foto_Anshu_A

Indiaas Diwali festival op 20 oktober in Leidsche Rijn

Diwali. Dit is één van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme, ook wel het ‘lichtjesfeest’ genoemd. Het staat symbool voor de overwinning van het goede (licht) over het kwade (duisternis). Het vrolijke feest wordt onder andere gevierd in India, door alle lagen van de bevolking. RAUM organiseert dit event in samenwerking met het lokale bedrijf Cook Curry op Berlijnplein 520.

De oorspronkelijk Hindoestaanse Narsingh Balwantsingh, onder andere bekend als tv-presentator en cabaretier, luidt de feestdag in. Tijdens het event steken we met z’n allen sterretjes aan om de boel te verlichten. Happy Diwali!

PROGRAMMA
Deelname aan alle activiteiten is gratis, behalve het aanschuifdiner.

DIYA PAINTING:
Kinderen beschilderen een aardewerken olielamp met opvallende kleuren. Ze leren creatief bezig te zijn en maken er een kunstwerkje van. In de avond worden de lampjes aangestoken: zo genieten we samen van een sfeervolle, Indiase avond. De olielampen staan symbool voor het traditionele feest.
Tijd: 14.30 – 17.30 uur

WORKSHOP BOLLYWOOD:
Beweeg je los met dansmoves uit Bollywood: de typische dansstijl van de Indiase filmindustrie. Tijdens de buurtborrel leert een professionele Bollywooddanser hoe je je heupen en armen in golvende bewegingen kunt sturen. Met een workshop van een half uur leer een Bollywoodtafereel neer te zetten. Vooraf is er een introductie over deze bijzondere dansstijl.
Tijd: 16.00 uur & 17.00 uur

PHOTOBOOTH:
Maak bij de buurtborrel een foto van jezelf, volledig in Indiase stijl! Met culturele decoraties en een photoframe leg je een onvergetelijke herinnering vast. Maak een selfie en deel je foto met ons via de hashtag #raumdiwali.
Tijd: 14.30 – 17.30 uur

HENNA TATTOO:
Na de buurtborrel nog in Oosterse sferen blijven? Laat je handen beschilderen met de natuurlijke kleurstof henna, door TulpdesignHenna. Bloemmotieven, waaiertjes of traantjes: het kunstwerk blijft tot drie weken zichtbaar. Zo draag je je bewijsmateriaal van je bezoek aan het Diwali-feest dagenlang bij je.
Tijd: 14.30 – 17.00 uur

DISCO DEEWANE:
Party met Bollywood en schud je baka op een mix van Bollywood disco classics, Baithak Gana, Chutney, Desi sounds, Asian underground, Soca, Hiphop, Bubbling en Nederlandse hits gebracht door dj Nafer Flavor.
Tijd: 14.00 – 18.00 uur

AANSCHUIFDINER BY COOK CURRY:
Vanaf 18.00 uur in Venster. Restaurant Venster houdt van de buurt en daarom hosten ze iedere maand een aanschuifdiner! Het is simpel: lange tafels en aanschuiven maar. Om in het Indiase thema te blijven, dekt Cook Curry de tafel met traditionele Indiase gerechten (3-gangendiner). Denk aan curry, rijst en pasteitjes. Vegetarisch of niet: er wordt met iedereen rekening gehouden. Dineren kost 25 euro. Kinderen eten mee voor 12,50 euro. Reserveren via info@vensterutrecht.nl of 030-2006 187.

De RAUM Buurtborrel is altijd op zondagmiddag, met muziek en programma tussen 14.00 – 20.00 uur. Niks moet, alles mag, we houden het graag ongedwongen.

Informatie
Wanneer: 20 oktober van 14:00 tot 20:00
Waar: bij RAUM (Berlijnplein 520, Leidsche Rijn)
Website: https://raumutrecht.nl/event/raum-buurtborrel-x-diwali/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.