Family-Factory-Leidsche-Rijn1

Samen mediawijs met Family Factory Leidsche Rijn

Op vrijdagavond 11 oktober genoten ruim 100 ouders en kinderen van ‘Schermstrijd’! Een interactieve lezing over schermpjes en digitaal mediagebruik. Dit was het eerste evenement van Family Factory Leidsche Rijn. Met gebakjes, chips, confettikanon, ballonnen en slingers werd dit gevierd.

In de theaterzaal van de Weide Wereld gaf Jan Willem Roseboom van Family Factory tips over mediawijsheid. Hij vertelde over de 3 B’s: Betrokkenheid, Begeleiding en Bescherming. “Vraag niet alleen aan je kind “hoe was het op school?’, maar vraag ook eens ‘hoe was het op internet?’” tipte Jan Willem. Telefoons mochten de hele avond ‘aan’ blijven staan. Handig voor de vlog-opdracht en de digitale speurtocht met QR-codes. Beloning was een bezoekje aan de ‘Apple store’: voor een appel en chocolade munt.


Advertentie:

Karin Peters, initiatiefneemster van Family Factory Leidsche Rijn, was blij met de hoge opkomst en alle enthousiaste reacties.

“Fijn om te merken dat de opzet aanspreekt en het thema zo herkenbaar is. Dit geeft energie om meer waardevolle activiteiten op te zetten rondom opgroeien en samenleven!”

Family Factory Leidsche Rijn is een nieuw netwerk voor en door gezinnen. Met een team van vrijwilligers is hard gewerkt aan een eigen website, Facebook-groep en natuurlijk het organiseren van deze avond.
Het team zet zich in om ouders uit Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn te verbinden, zodat er een levendige community ontstaat.

Karin:

“We willen samen lol hebben, van elkaar leren, elkaar inspireren en waar nodig helpen. Want opvoeden doe je zelf, maar niet alleen.”


Wilt u helpen, of meedenken? Mail naar LR@familyfactory.nu
Ga voor tips, inspiratie en activiteiten naar leidsche-rijn.familyfactory.nu
Of word lid van de groep op Facebook: Family Factory LR

Family-Factory-Leidsche-Rijn1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.