vuurwerk-bom-dynamiet-knal_foto_soren_sandbothe

Nu al behoorlijk vuurwerkoverlast

Omwonenden van het Máximapark hebben net als voorgaande jaren flink overlast van het almaar vroeger afgestoken vuurwerk. ‘Baldadigheid’ is wel erg zacht uitgedrukt voor iets dat behoorlijk impact heeft. Niet enkel de buurtbewoners ervaren overlast, maar zeker ook zijn de sporen van het vuurwerk in het park zichtbaar. Kennelijk beleven onverlaten er een genoegen aan om afvalbakken met vuurwerk te lijf te gaan of het lukraak in de bospercelen te gooien zonder er acht op te slaan wat er zich ophoudt. Mens en dier kunnen behoorlijk van slag raken door het vuurwerk dat steeds vroeger in het jaar wordt afgestoken.

Juist de inmiddels almaar uitdijende fauna is geregeld het doelwit, constateren omwonenden. De raddraaiers er op aanspreken heeft veelal geen zin. Ze nemen de benen of slaan geen acht op degene die ze aanspreekt op hun wangedrag. Hier ligt een duidelijke taak voor de Dienst Handhaving van de gemeente. Een campagne tegen het loslaten van honden in het natuurgebied is succesvol gebleken en de opgelegde boetes hebben zeker een afschrikwekkende werking. Een dergelijk handhavingsbeleid zou ook nodig zijn waar het scooterrijders in het algemeen, maar bezorgers van maaltijden in het bijzonder aangaat. Eerder werd melding gedaan van een parkbezoeker die het vege lijf moest redden toen een scooterberijder zijn voertuig langs hem manouvreerde.

Afgezien van de snelheid waarmee de scooteraars zich een weg door het park banen, is het schrikeffect dat een plotseling opdoemende tweewieler teweegbrengt en de wetenschap dat een opmerking hierover kan resulteren in ernstig molest.

Voor de Máximapark bezoekers en omwonenden begint het laatste kwartaal van ieder jaar met gemengde gevoelens. Enerzijds het plezier van de in het verschiet liggende feestdagen, maar anderzijds de ergernis die met de laatste weken samenhangt.

1 gedachte over “Nu al behoorlijk vuurwerkoverlast”

  1. Ach ach de dienst handhaving lachertje druft wel mensen met honden te bkeuren, maar overal in leidscherijn heb last van vuurwerk, scooters van hang jongeren het bekrassen van auto’s als je er een opmerking maakt. Of erger brand in je auto. Kleine terroristen in wording. Bange poepers de handhavers. Er moet gewoon flink worden op getreden. Maar dat druft men niet richting de drugs gebruiker. Wiet rookers en lachgas snuivers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven