Maximus Frietfestival / Zomerfestival
 

Bock 7 van Maximus Brouwerij verkozen tot Lekkerste Bockbier van Nederland

20 oktober 2019 13:25  Redactie  Reageer

Op de jaarlijkse blindproeverij “Het Lekkerste Bockbier van Nederland” is Bock 7 van Maximus Brouwerij dit weekend in Enkhuizen verkozen tot het lekkerste bockbier van 2019. Tijdens het evenement werden 60 bockbieren getest, onderverdeeld in de categorieën standaard en zware bieren (meer dan 7%). Via meerdere proefrondes met 150 deskundige bierliefhebbers kwamen uiteindelijk zes bockbieren per categorie in de finale terecht van waaruit de definitieve eindwinnaar werd bepaald. Bock 7 van Brouwerij Maximus eindigde twee jaar geleden al in de top drie.

Bockbier

Bockbier is het meest bekende seizoenbier dat in de periode oktober-februari verkrijgbaar is. Volgens afspraak wordt het bockbier door de brouwers die zijn aangesloten bij het Centraal Brouwerij Kantoor eind september op de markt gebracht.

Lekkerste Bockbier van Nederland

Sinds 2001 wordt door de organisatie “Het Lekkerste Bockbier van Nederland” een blindproeverij georganiseerd om het lekkerste Bockbier van Nederland te bepalen. Dit evenement, dat elk jaar in een andere brouwerij plaatsvindt, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste blindproef wedstrijden door bierconsumenten en -liefhebbers.
www.lekkerstebockbier.nl/proeverij-2019/

Over Maximus Brouwerij

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Brutus Red Amber, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaal bieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen. Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten en samenbrengen. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een reïntegratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website