Eerste-Nederlandse-parkschaakvereniging_foto_Jesus_Medina_Molina
 Foto: Jesús Medina Molina

Parkschaakclub start met ingang van 10 november

20 oktober 2019 21:28  Redactie  Reageer

De onlangs opgerichte parkschaakclub die er gekomen is door het initiatief van onder andere Luis Carlos Vogels en Joelle Baijer lijkt te voorzien in een behoefte in de regio. Inmiddels is er vastgesteld dat met ingang van 10 november iedere zondagmorgen geschaakt zal gaan worden op de drie schaaktafels die het Máximapark rijk is. Vanaf 11.00 uur zijn de denksporters en hun publiek welkom om zich daar met elkaar te meten in deze denksport.

De zondagse schaak bijeenkomsten zijn niet enkel voor leden van de vereniging of gevorderde schakers. Iedereen die interesse heeft is uitgenodigd en de ervaring leert dat ook willekeurige parkbezoekers stil staan bij de enthousiaste groep die de strategische zetten met de schaakstukken terdege voorbereidt en uitvoert. Schaken is een sport die het brein scherp houdt en inzicht in vraagstukken vraagt van de spelers.

Jesús Medina Molina is gedreven voorstander van schaakonderwijs en heeft met een bijdrage van het Utrechts Initiatievenfonds de drie schaaktafels in het Máximapark gerealiseerd.

Lees ook:
Bewoner in beeld: Jesús Medina Molina “Schaakmat, tafels en wiskunde”Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website