De-Groene-Uilen---UBALL-wedstrijdverslag_foto_Paul-ter-Haar
 Foto: Paul ter Haar

Wedstrijdverslag De Groene Uilen – UBALL

25 oktober 2019 19:55  Redactie  Reageer

De mannen van UBALL hebben dit weekend een prima prestatie geleverd in Groningen door met ruime cijfers te winnen van Groene Uilen in de eerste knock out ronde van de landelijke beker. In Groningen werd het maar liefst 62-97.

Het eerste Kwart – Uball begint aan de wedstrijd met een nog half geblesseerde Frank Schaftenaar (Kuit blessure). Frank knalt er meteen een driepunter in voor UBALL. Hierna volgen twee snelle driepunters van Groen Uilen en het lijkt erop dat zij verder gaan met waar zij gebleven waren drie weken terug in de gewonnen wedstrijd in Utrecht. Na 2 minuten debuteert onze nieuwe speler Evangelos Drosos voor Uball en pakt al snel zijn eerste puntjes mee van het seizoen. Tussenstand 10-10. Imme van de Brug komt er in voor UBALL en dit verandert de zaken. Imme oogt scherp en brengt verse energie in het team en scoort maar liefst 10 punten dit kwart. Daan Smith met 4 punten en Uball gaat het 2e kwart in met een voorsprong van 20-25.

Het tweede kwart – Dit kwart wordt wederom begonnen met een score van Imme aan Utrechtste zijde. Daan Smith scoort wederom weer een aantal mooie ballen en het lijkt erop dat UBALL het gat groter maakt. Rik de Heer valt in en speelt overtuigend en brengt met een aanvallende rebound en vervolgens twee vrijeworpen de score en tevens ruststand op 28-44 voor UBALL.

Hierna neemt Daan Smith het stokje over en zorgt er persoonlijk voor dat UBALL niet verslapt zoals in de vorige wedstrijden in het 3e kwart. Smith brengt nog meer energie in het team en dit zorgt wederom voor een run aan UBALL zijde. Daan Smith scoort maar liefst 13 punten dit kwart (3 drie-punters). Hierop volgend scoort Kaj Steehouwer twee 3 punters en UBALL loopt uit tot een voorsprong van 37-73 met nog 11 minuten te spelen.

Het Laatste kwart – Dit laatste kwart wilt UBALL nog even laten zien dat het de hele wedstrijd scherp kan zijn en blijft als team keihard werken en verdedigen. Ryan van Rusell zet de lijnen goed uit en zorgt dat het team gefocust blijft spelen. Mor Fall pakt nog een aantal steals en belangrijke rebounds en scoort 10 punten dit kwart. Nog een score van Reece Kaye en Evangelos Drogos en de wedstrijd is binnen voor UBALL. UBALL plaatst zich overtuigend voor de volgende ronde van de beker. Eindstand 62-97. Volgende wedstrijd is op 2 november en word gespeeld tegen de nummer 1 van de competitie uit in Bemmel.

Daan Smith was topscoorder met 26 punten, Mor Fall 17, Imme van der Brug 16, en Evangelos Drosos 15.

Geschreven door: Jeffrey SchelvisAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website