city_aed_foto_hp_van_rietschoten

Wijk De Woerd zorgt zelf voor twee AED’s!

Na een geslaagde reanimatie op het Lint vorig jaar, besloten Patricia Goddijn en Leonie Slegers, 2 artsen woonachtig in fase 2 van “ De Woerd” te starten met reanimatie-trainingen voor buurtgenoten. Tevens hebben zij direct via crowd-funding de eerste AED bij elkaar gesprokkeld.

Een AED is een automatische externe defibrillator en wordt gebruikt om het hart dat stilstaat, als het aangewezen is, een shock te geven waardoor het weer in het normale ritme kan komen.

Dankzij buurtbewoners die elektricien (Cor Arbeider) en werkzaam bij Eneco (Renzo Schildmeijer) zijn, is de klimaatkast met cijferslot waarin de AED hangt kosteloos bevestigd op het Ed Hoornikplein (fase 1 van de wijk).

Onlangs is dankzij overgebleven budget na het opheffen van Vereniging de Woerd, een tweede AED+kast gefinancierd. Deze wordt aankomende donderdag, 31 oktober, opnieuw kosteloos door medewerking van de buurtbewoners en Eneco, gemonteerd aan het energiehuisje tegenover de piratenspeeltuin in fase 1.

Reanimatie-cursus voor buurtgenoten

Deze AED’s kunnen levens redden in iedere wijk! Hoe sneller de AED ter plekke is van een reanimatie, hoe beter de overlevingskans van het slachtoffer. Om naast de beschikbaarheid van AED’s voldoende hulpverleners te hebben in de wijk die bekend zijn met het verlenen van Basic Life Support (BLS) en daarbij het gebruik van de AED, geven Patricia en Leonie in januari de volgende reanimatie-cursus voor buurtgenoten. Wilt u hieraan deelnemen, meldt u zich dan aan bij cosy.erc.edu en schrijft u zich snel in voor de cursus op 18 januari, gegeven door Harten Aas. Om efficiënt te werken en iedereen voldoende hands-on tijd te bieden is het aantal deelnemers beperkt. Als tegemoetkoming in de onkosten wordt 25 euro cursusgeld per persoon gevraagd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.