Beate-Loonstra

Concert in Koetshuis de Haar ‘100 jaar muziek uit de Lage Landen’

De gemiddelde levensverwachting wordt steeds hoger en mensen worden steeds ouder. Bereikt u de honderd? In de lengte van één mensenleven kan er heel wat gebeuren en veranderen. Dat zien we bijvoorbeeld in tradities, technologie, mode, kunst en als we goed luisteren horen we dat ook in muziek. Susanna Edixhoven en Beate Loonstra spelen op fluit en harp het programma ‘100 jaar muziek uit de Lage Landen’.

We nemen u mee langs deze muzikale 100 jaar geschiedenis aan de hand van muziek uit elk decennium! We spelen verschillende stukken van grote en minder grote namen, waaronder Hendrik Andriessen, Sem Dresden en Joseph Jongen. Ook laten we horen hoe de muziek klinkt van nú, anno 2019, in onder andere een recent werk van componist Ad Wammes uit Harmelen, beïnvloed door klanken uit de popmuziek (of werd de popmuziek toch in eerste instantie beïnvloed door de klassieke muziek?) En hoe zal de muziek van de toekomst klinken?
Een speels en toegankelijk programma voor iedereen.


Advertentie:

Programma o.a.:

Sem Dresden Sonate
Badings Cavatina
Andriessen Tre Pezzi
Andres. Algues
Jongen Danse lente

3 november 2019
Aanvang 15.00
Prijs: 15 euro volwassenen/ 7,50 studenten en kinderen

Musici:
Susanna Edixhoven, fluit
Beate Loonstra, harp

Beate Loonstra, harp

Beate werd op zeer jonge leeftijd op slag verliefd op de harp en speelt al vanaf haar zesde jaar. Ze studeerde bij Erika Waardenburg aan het Utrechts Conservatorium, waar ze in maart 2017 haar mastergraad (pathway performance) behaalde met een 9,5 en waarbij ze omschreven werd als een ‘waanzinnig talent, technisch geweldig, een allround musicus met een enorme vertelkracht en een heel eigen muzikale identiteit’. Tijdens de master studeerde Beate mede dankzij ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds ook bij Imogen Barford aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen, waar ze ook improvisatielessen volgde.
Beate heeft diverse (eerste) prijzen gewonnen bij o.a. het Nederlands Harpconcours, het Prinses Christina Concours en het Rosa Spier Harpconcours. Ze geeft concerten en volgde masterclasses binnen verschillende muziekgenres bij gerenommeerde musici in binnen- en buitenland en soleerde met diverse orkesten. Beate kijkt graag verder dan het geijkte repertoire en werkt daarom samen met componisten om nieuwe composities voor de harp tot stand te laten komen. Ook arrangeert ze zelf muziek voor de harp die in eerste instantie niet voor het instrument geschreven is. Beate is geboeid door de impact die muziek op mens en maatschappij kan hebben, en heeft neemt daarin een avontuurlijke en onderzoekende houding om hier invulling aan te geven. Ze organiseert projecten waarin (de impact van) luisteraars centraal staan en muziek op een laagdrempelige en veelzijdige manier gepresenteerd wordt.

Naast haar liefde voor solospel, speelt Beate graag in ensembles en met koor en/of orkest. Hoogtepunten daarvan zijn o.a. haar duospel met violiste Emmy Verhey, haar samenwerking met het Metropole Orkest, meerdere live optredens op Radio 4 en haar deelname aan de Symphony of Unity op dancefestival Tomorrowland 2019. Beate is als harpdocent verbonden aan De Utrechtse MuziekSchool en Kunstencentrum Nieuwe Vaart Vleuten. Zie ook haar website beateloonstra.nl.

Het volgende concert is ons traditionele KERSTCONCERT in de Metaal Kathedraal. Mmv: Kitty de Geus (sopraan), Susanna Edixhoven (fluit), Inki Varga (viool) en Ohiana Aristazabal Puga, cello)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.