brug_maximapark_uiltjespad_foto_hp_van_rietschoten
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Mooi Leidsche Rijn op de kaart

31 oktober 2019 08:34  Redactie  Reageer

,,Leuk huis, maar ik wil hier nog niet dood gevonden worden. ’’Welke Leidsche Rijner kreeg het ooit niet te horen? Oké, het wás ook een kale boel. Maar nu het meeste bouwstof is neergedaald zijn in Leidsche Rijn zelfs plekken verschenen waar je graag levend gevonden wilt worden. Welke dat zijn? Dat wordt 9 november a.s. in brouwerij Maximus bekend gemaakt.

Lonely Planet

Want dan presenteert Leidsche Rijn Marketing de ‘Parelkaart van Leidsche Rijn’. Wethouder Kees Diepenveen neemt het eerste exemplaar in ontvangst. De gratis kaart met bijbehorende website is voor iedereen die Leidsche Rijn beter wil leren kennen: de Utrechter met Gele Brug-angst, de nieuwe bewoner die niet weet waar te beginnen en de Lonely Planet-toerist die nog meer wil dan alleen brouwerij Maximus als aanrader.

De kaart bevat een plattegrond met elf hoogtepunten van de uitgestrekte westkant van Utrecht. Per ‘parel’ is er een korte samenvatting van wat er te zien of te doen is. Nu hoef je nooit meer het hele Máximapark door te wandelen op zoek naar de Vlinderhof, de beeldschone tuin ontworpen door de wereldberoemde tuinarchitect Piet Oudolf, bekend van de Highline in New York.

Parel proeven

De parelkaart is tot stand gekomen dankzij een groep enthousiaste ondernemers uit Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern, die de tijd rijp vonden om de rest van de wereld te laten zien, dat Utrecht nog veel meer te bieden heeft dan alleen de Dom en haar grachten.

U bent van harte uitgenodigd om op zaterdag 9 november bij brouwerij Maximus aanwezig te zijn voor de presentatie van de parelkaart, de bijbehorende website en de speciale ansichtkaarten. Tijdens deze middag kunt u ook een parel van Leidsche Rijn próeven. Want dan wordt ook het eerste vaatje Mockingbird-bier aangeslagen. Dit bier, een Park I.P.A., is gebrouwen met verse hop uit het Máximapark, die is geoogst en geplukt door een grote groep vrijwilligers uit Leidsche Rijn.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website