Groot-Data-Circus-in-Leidsche-Rijn_2_foto_hp_van_rietschoten

Cirque du Data een groot Data Circus in Leidsche Rijn

In het grote data circus dat is neergestreken op het Berlijnplein geen ronddravende paarden, goochelaars of zinderende trapeze act in de nok van de tent. Wel struikelende clowns, waarvan er in ieder geval één bekend voorkwam. Voormalig circusdirecteur Milko luisterde de bijzondere avond op met zijn aanwezigheid.

De voorstelling is opmerkelijk te noemen omdat alles om de samenleving in het digitale tijdperk in het algemeen, maar om buurtbewoners in het bijzonder draait. Het hele internet is doorspekt met de sporen die we achterlaten en ongewild heeft big brother een flinke inkijk in ons leven. We zijn te volgen waar we gaan en onze levensstijl is te achterhalen aan de hand van ons koopgedrag. Levend voorbeeld in de circustent is de man die uit het niets in het publiek opstaat en zijn ongezouten mening verkondigt, maar door de spreekstalmeester de les wordt gelezen. Een les waaruit blijkt dat ze het bij het rechte eind heeft. Zijn naam levert bij Google veel informatie op en zo lijkt iedereen zich bloot te geven naar aanleiding van profielen op sociale media of ooit ergens achtergelaten sporen in de digitale brij van eentjes en nulletjes Het Data Circus laat aan de hand van allerlei technologie zien wie we zijn en is op enig moment pikant te noemen, maar zeker niet ordinair. De show is smaakvol en anders en de vrouw die door de piste rent en laat weten “waarom zou ik iets verhullen als ik niets te verbergen heb?” oogst lof voor haar ontboezemingen.

Cirque du Data staat nog een paar dagen op het Berlijnplein en is de moeite waard . Komt dat zien! Het grote Data Circus is in de nieuwe stad!

Groot-Data-Circus-in-Leidsche-Rijn_1_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Mariska Kerpel

Lees ook:
RAUM en CLEVER-FRANKE zetten het circus in om data werkelijk van de burgers te maken
Interview: Theatermaker Luca is voor provocotypes
Website van Cirque du Data
Alle artikelen over RAUM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven