Berliner Garten

De laatste Berliner Garten van 2019

Het is zover: de laatste Berliner Garten van 2019! RAUM brengt tijdens dit festival voor één dag het Berlijnse stadsleven naar Utrecht. Na drie edities, met elk gemiddeld 3.500 bezoekers, sluit RAUM het jaar af met vuurkorven, talloze kramen, film, muziek en verhalen uit vele windstreken. Niet zonder glühwein, uiteraard.

Het programma voor zaterdag 30 november:

KARNEVAL DER KULTUREN

RAUM laat zich inspireren door het grote, Duitse culturele feest dat sinds 1996 bestaat. Deze editie presenteren we verhalen, films, gedichten en nog veel meer vormen van storytelling, o.a. in samenwerking met Mezrab, Mensen Zeggen Dingen en Xposed Platform. Hiermee viert Leidsche Rijn vrede, tolerantie en het belang van verschillende culturen.

CLUB RAUM

De val van de Berlijnse muur in 1989 markeerde een revolutionair tijdperk van de clubcultuur. Verlaten gebouwen en fabrieken werd omgetoverd tot clubs, bars en café’s. Maar ook niet te vergeten: vinyl. In vrijwel alle clubs van Berlijn wordt nog altijd strikt met alleen de langspeler gedraaid. Met Club RAUM brengen we een ode aan de Berlijnse clubcultuur met een line-up van strictly vinyl DJ’s in onze werkplaats. Je kent ze uit het Utrechtse nachtleven en hun melange van disco, soul, acid en house, zoals Pablo Discobar Soundsystem.

LE BAZARRE AVONDMARKT

Iedere Kiez (buurt) in Berlijn heeft een zondagse rommel en vintage markt: daardoor blijft de wijk het sociale centrum van de stad. Le Bazarre biedt plek aan Utrechtse verkopers van kwaliteit vintage, design, tweedehands kleding, vinyl, boeken, grafisch werk, zelfgemaakte- en streekproducten.

BIERGARTEN

Het geheim van de populaire maar klassieke biergarten is simpel: lange tafels in de buitenlucht en aanschuiven maar. Je haalt bier en snacks bij de bar en sluit aan waar er plek is.

Over Berliner Garten

Berliner Garten is een terugkerend buitenfestival dat experimenteert met allerlei moois dat het stadsleven van Berlijn te bieden heeft. RAUM wil met dit event een extra impuls geven aan het (nieuwe) stadsleven in Leidsche Rijn. Samen met bewoners van Leidsche Rijn en publiek onderzoeken we hoe het toekomstige stadsleven er op deze plek uit kan zien.

Lees hier alle artikelen over RAUM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.