lancering_ontdek-leidscherijn.nl_bij_brouwerij_maximus_foto_hp_van_rietschoten_1
 Joyce Roskamp, Leidsche Rijn Marketing en wethouder Kees Diepeveen | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Parels en bier

11 november 2019 10:41  Redactie  Reageer

Niet eerder zal een Utrechtse wethouder de eer te beurt zijn gevallen twee officiële handelingen te verrichten tijdens één evenement ten overstaan van een ruim aanwezig publiek, in een brouwerij waar magistraal bier wordt gebrouwen van hop die in het aangrenzende park tot meters hoog is opgeklommen tegen een kunstwerk dat door het park slingert.

Wethouder Kees Diepeveen kreeg deze eer toebedeeld bij het uitdelen van de zaterdagse plichtmatigheden die horen bij het raadslidmaatschap. Eerder op de dag opende collega-wethouder Maarten van Ooijen de interactieve voetbalmuur aan het Lint, de asfaltweg die het park deels omsluit. De uitnodiging om ook getuige te zijn van de handelingen die Kees kwam verrichten in de Maximus brouwerij sloeg Maarten niet wetend wat hij zou missen af.

In de brouwerij werd Diepeveen een exemplaar aangeboden van de kaart waarop ‘De parels van Leidsche Rijn’ staan aangetekend en uitgelicht. De kaart is een handige wegwijzer en niet onterecht heeft het Máximapark met al haar facetten een prominente plaats toebedeeld gekregen. En passant werd het eerste vaatje Mockingbird bier aangeslagen: een zogeheten Indian Pale Ale, gebrouwen van de Máximapark hop. Hierbij mocht Kees de naamgever van het bier assisteren. Het pils heeft de welluidende naam Mockingbird gekregen, vernoemd naar Peter Mocking, als dankbetuiging voor de enorme inzet waarmee hij, geholpen door vele vrijwilligers, de hop ieder jaar tot grote hoogte weet op te kweken. Eerder dit jaar werd Peter mede hiervoor door burgemeester Jan van Zanen onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mockingbird werd tijdens de bijeenkomst door Kees Diepeveen nog toegevoegd aan de parels die Leidsche Rijn sieren.

lancering_ontdek-leidscherijn.nl_bij_brouwerij_maximus_foto_hp_van_rietschoten_3
De hartelijke groeten uit Leidsche Rijn van Kees Diepeveen | Foto: Hans Peter van Rietschoten
lancering_ontdek-leidscherijn.nl_bij_brouwerij_maximus_foto_hp_van_rietschoten_2
Ewald laat het Mockingbird flink schuimen | Foto: Hans Peter van Rietschoten
lancering_ontdek-leidscherijn.nl_bij_brouwerij_maximus_foto_hp_van_rietschoten_4
Brouwerij directeur Ewald Visser (l) met Peter Mocking (r) | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Lees ook:
Mooi Leidsche Rijn op de kaart
Mockingbird toost
Bewoner in beeld: Ewald Visser van Brouwerij Maximus
Bewoner in beeld: Peter MockingAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website