Atletiekbaan-Amaliapark-Parkwijk_foto_hp_van_rietschoten
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Atletiekbaan Amalaiapark: Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald

13 november 2019 14:45  Redactie  Reageer

Elliott Thijssen van atletiekvereniging Hellas Utrecht toont zich zichtbaar opgelucht en laat ontvallen zich gelukkig te prijzen nu de gemeente terug komt op het voorgenomen besluit atletiekbaan Amalaiapark in Parkwijk, Leidsche Rijn, te transformeren tot Urban Sportpark. “Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald” is een gevleugelde uitspraak die Thijssen doet tegenover De Telegraaf.

Maandagavond nam sport wethouder Maarten van Ooijen een omvangrijke petitie in ontvangst tegen de dreigende sluiting van het sportcomplex dat nodig toe is aan een ingrijpende opknapbeurt. De kosten die ermee gemoeid zijn wegen overigens niet op tegen de kosten die een nieuw te bouwen sportpark met zich mee zou brengen. Maarten van Ooijen had voorafgaand aan de te houden begrotingsbehandeling via sociale media al van zich laten horen : “Als een pijnlijke bezuiniging op de sportbegroting wordt teruggedraaid kan ik daar alleen maar positief tegenover staan.” De Christen Unie wethouder steunt uiteraard met groot enthousiasme de motie ’Nieuw startschot Amaliapark’ die donderdag ter tafel komt. De duizenden handtekeningen die de online petitie heeft opgeleverd hebben mee bijgedragen aan het inzicht van de gemeente dat een sportfaciliteit als het Amaliapark onontbeerlijk is in een buurt die nog groeiende is. Denk aan Leeuwesteyn dat in aanbouw is, tussen de gele brug bij Douwe Egberts en de Dafne Schippersbrug. Vanuit heel Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern komen trouwens sporters naar het Amaliapark en diverse verenigingen en scholen maken gebruik van de atletiekbaan.

Bron Telegraaf regio Utrecht

Lees ook:
Blijft atletiekbaan in het Amaliapark, Parkwijk Leidsche Rijn bestaan?Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website