Landelijke-Atelierweekend

Landelijk Atelierweekend

Slechts een paar dagen duurt het nog voor de Nationale Kunstweek van start gaat. Komend weekend, 16 en 17 november is het in dat kader tevens Landelijk Atelierweekend. In Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern zijn op deze dagen meerdere locaties te bezoeken, waar kunstenaars werken en exposeren. Tussen 12.00 en 17.00 uur heten de kunstenaars alle belangstellenden van harte welkom.

In Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern hebben kunstenaars zich verenigd om tijdens dit weekend hun werk te presenteren. In Vleuten in het Maximapark op de Alendorperweg 10A zullen Martha Goedings, Marloes Wijtsma en Cecile Reijnders het atelier openstellen. Hier zal tevens werk ter inzage liggen van auteur en www.regioleidscherijn.nl verslaggever Hans Peter van Rietschoten. In de Creatieve Werkplaats Vleuten, Utrechtseweg 10, presenteren Gera Leenman, Irene de Kroon, Gerda Glerum, Marianne van Dedem-Henstra en Lolke van der Bij hun werk. In de Meern is het atelier van Ineke Out aan de Houtsnijderslaan 21 open. Mathea Boogert houdt atelier aan Zonzijde 46 en Faranak Nourbakhsh aan Morgenstond 24. Ook zij stellen hun werkruimtes dit weekend open voor publiek.

Een overzichtstentoonstelling, waarbij alle kunstenaars een paar kleinere werkjes laten zien is te vinden in het atelier van kunstenares Martha Goedings aan de schilderachtige Alendorperweg in het Máximapark.

Het hele weekend zijn over Nederland verspreid honderden ateliers te bezoeken. De ateliers in de regio tonen meerdere kunstvormen waaronder: schilderen in al haar facetten, beeldhouwen, fotograferen en metaal bewerken. Op de website www.landelijkatelierweekend.nl is het overzicht terug te lezen van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn. Het evenement wordt voor de vijfde keer georganiseerd en is inmiddels uitgegroeid tot een aansprekend evenement dat zich uitstrekt over heel Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.